Familiebezoek en vakantie in Nederland
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
31 Augustus 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur
We hebben 9 dagen met zijn allen in ons huis gezeten. Laura en Bas sliepen bij Lotje en Casper, Linda en Bart in de logeerkamer. Het was een vol huis, maar het was echt heel erg gezellig. Casper en Bas vonden elkaar helemaal in de treinen; telkens weer werd de rails gelegd, weer afgebroken en opnieuw gelegd. Lotje had Uno gekregen van Laura en Bas (een soort pesten) en dat heeft ze dan ook heel veel gespeeld met tante Linda en Laura. Leuk om weer eens lekker bij te kunnen praten met Linda en Bart, en om samen te Klaverjassen (waarbij de heren natuurlijk niet opgewassen bleken tegen de zusters Ravenswaay).
Op donderdag 23 juli vlogen we naar Nederland (L&B bleven in ons huis). Alex had hoge koorts en heeft bijna de hele reis gehuild, heel zielig voor hem en ook wel een beetje voor ons, maar Lotje en Casper sliepen gelukkig goed.
Met onze gehuurde auto naar Gorcum gereden, waar we de eerste 10 dagen zaten. Hugo’s ouders waren daar niet, die waren aan het zeilen, dus we hadden de eerste week het huis voor onszelf, ook wel erg lekker. Felix en Tineke hadden (via Marktplaats) twee fietsjes geregeld voor Lotje en Casper, en dat vonden ze helemaal het einde. De hele vakantie lang hebben ze gefietst, op de markt, naar de Merwede, op de camping (ja, fietsjes achter in de auto mee naar Zeeland).
Maar goed, Gorcum was dus erg geslaagd. De eerste zaterdag hadden we een vriendendag, waarbij zowel overdag als ’s avonds allemaal lieve vrienden gezellig langs kwamen. Het was fantastisch weer, dus daar hadden we enorm geluk bij (hadden we trouwens de hele vakantie). Op zondag kwam mijn moeder, die wilde ons en de kindjes ook graag zien natuurlijk! Lekker even bijgekletst en de kindjes geshowt, en de volgende middag ging Omi weer naar Opa Jules terug. Tante Eef was toen net aangekomen in Gorcum, en ’s avonds kwam Sandra na haar werk even langs, dus aan gezelligheid heeft het ons zeker niet ontbroken daar! De kindjes vonden het super met Eef, Lotje heeft zelfs nog eventjes met tante Eef in de Merwede gezwommen (en dat is heel stoer, want voor een tropenkindje is zo’n Hollandse rivier ijskoud)!
Op woensdag zijn we een dagje naar Nijmegen gegaan, naar goede vrienden van ons uit KL die nu weer in NL wonen. Super om Esther en Jorgen weer te zien, en om te zien hoe Lotje, Casper, Willem en Douwe elkaar direct weer vonden. Wat is het toch jammer dat zij niet meer in KL wonen!
Donderdag kregen we ’s ochtends weer een vriendin uit KL op bezoek, Hanneke Heesen. Omdat haar moeder ook in Gorcum woont, spreken we elkaar meestal wel als we in NL zijn. Erg gezellig ook weer, en wat een lieve mooie baby, Han!
Direct na de lunch zijn we naar Den Haag gereden, naar mijn vader. Opa Huib en oma Setty hadden Alex nog niet gezien, dus die hebben we eventjes voorgesteld, en Lotje en Casper waren natuurlijk ook weer een stukje groter dan vorig jaar.
’s Avonds kwamen Felix en Tineke weer terug in Gorcum, wat waren de kids blij!! Helemaal door het dolle heen, leuk om te zien!
Op zaterdag hadden we een familiedag georganiseerd. Wat waren er veel mensen, echt boven verwachting! Superleuk dat er zoveel ooms, tantes, neven en nichten allemaal besloten hadden langs te komen. Het was ook weer fantastisch weer, dus dat was helemaal geweldig. Ook Opa Jules was er dit keer bij, en de kindjes vonden het duidelijk erg leuk om hem nu ook weer te zien.
Na de familiedag zijn we nog 3 dagen in Gorcum gebleven. Opa F en Oma T genoten van de kindjes en dat was wederzijds!
Op woendag zijn we naar Zeeland gereden, maar wel via Rotterdam, om het nieuwe huis van Lies en Joost te zien. Heel gezellig, en leuk om nu beeld te hebben van waar ze nu samen wonen!
Op de camping werden we verwelkomd door Omi en Opa Jules. We mochten in hun chaletje zitten, en zij gingen in een caravan in de buurt zitten. Wat is Zeeland toch leuk! We zijn lekker veel naar het strand geweest; Lotje heeft het aangedurfd om de zee in te gaan (maar niet te lang), Casper zag dat helemaal niet zitten maar vond het heerlijk op het strand, en Alex vond het helemaal geweldig! Hij kroop alle kanten op, had het zand in zijn oren, zijn neus en zijn mond, maar het geluk straalde er van af, echt super om te zien.
Verder zijn we twee keer naar de kermis in Middelburg geweest, vooral voor de kinderen natuurlijk, die vonden dat heel spannend en leuk. Op de camping was er iedere ochtend knutselen, waar Lotje en Casper ook 2x zijn geweest, en ’s avonds konden ze liedjes zingen en dansen. Lotje vond dat wel heel leuk, Casper keek liever. Verder hebben ze heel veel zelf gefietst (op de fietsjes van Opa F en Oma T, die we mee hadden genomen naar de camping), hebben we veel gefietst met de gehuurde bakfiets (daar konden alle drie de kids in, lachen!), en hebben we lekkere dingen gegeten (Lotje heeft de gekookte mosselen ontdekt, vindt ze erg lekker).
We hebben ook nog redelijk wat aanloop gehad in Zeeland: op donderdag kwamen Frans en Monica even buurten met hun zoontjes (clubgenoot van Hugo, woont in Tjechie maar zat toevallig in Domburg), op vrijdag was Hugo jarig en kwamen Opa F, Oma T, Eef, Lies en Joost. Met zijn allen (ook Omi en Opa J natuurlijk) naar het strand gegaan en daar heerlijk gezeten en gegeten. Zaterdag kwamen Dick en Alexander naar het strand (twee clubgenoten van Hugo), ook erg gezellig! Op maandag kwam Sjans een dagje langs, weer lekker naar het strand, bijkletsen met een rosé, en ’s avonds gegeten bij de Griek in Oostkapelle, waar ik vroeger nog gewerkt heb (toen heette het nog cafe Dorpszicht).
Vrijdag zijn we weer naar Gorcum terug gegaan. Nog even een ommetje gemaakt naar Kinderdijk, want als al die buitenlanders ons altijd aanspreken op hoe mooi dat wel niet is, dan moeten we dat toch ook eens gezien hebben. En we zijn nu toch ook een beetje toerist in eigen land, dus... Maar goed, het is inderdaad erg mooi, dus mocht je eens in de buurt zijn, zeker even gaan kijken!
Nog 2 dagen heerlijk in Gorcum geweest, laatste dingen gekocht en nog even gezellige dagen met Opa F en Oma T gehad.
Zaterdag zijn we weer terug naar KL gevlogen. Ook deze keer heeft Alex ca 9 van de 12 uur gehuild, we gokken op oorpijn maar het is altijd lastig om er achter te komen wat er aan de hand is bij een baby! Heel zielig in elk geval, en slopend voor ons. Lotje en Casper waren gelukkig voorbeeldig, die sliepen van 23.00 tot een uur voor de landing.
Inmiddels zijn we weer 2 weken verder, we hebben de jetlag overleefd en morgen gaat Casper eindelijk weer naar school. Lotje heeft nog tot 9 september vakantie, dus een echt ritme hebben we nog niet opgebouwd en dat zal nog wel even blijven totdat ook zij weer begint.
Lekker om weer thuis te zijn, eigen spullen, eigen paleis en eigen zwembad!! Alex heeft dit weekend geoefend om met bandjes aan te zwemmen en dat gaat nu al redelijk goed. Wat is het toch gaaf dat je dat zo veel kan oefenen als je zelf een zwembad hebt!
Al met al was het weer een heel erg leuke vakantie in Nederland. We hebben heel veel familie en vrienden gezien, en toch ook rustiger dagen gehad waarin we even met alleen ons gezinnetje waren. Mooie combinatie dus. Feit blijft dat je in zo’n korte periode nooit iedereen kan zien die je wilt zien, en dat je niet iedereen zo vaak of zo uitgebreid ziet als je zou willen. Maar we kijken terug op een hele geslaagde tijd in Nederland!
31 Augustus 2009 - 20:49
Carolijn:
Hoi allemaal,
wat een uitgebreid verslag van jullie verblijf in NL. Jammer dat wij zelf op vakantie waren, had jullie graagnog even gezien. Foto's zijn super, wat een plaatsjes van kids. Zo te horen gaat het uitstekend met jullie.
Ca en co -
03 September 2009 - 21:39
Brunia Van Brakel:
Hi,
Leuk verslag weer Rosalie!
Wij zijn momenteel in Nl om de Rammadan te overbruggen. Eind sept weer terug naar Marokko. We hebben besloten om in Januari weer naar Nl terug te keren zodat Matisse hier naar school kan gaan. Maar eerst nog even genieten van onze laatste maanden in het zonnige Marokko.
Liefs, Brunia.