Goede voornemens en halfjaaroverzicht
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
06 Januari 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
Mijn goede voornemen van dit jaar (althans, een van de) is om de website weer wat regelmatiger bij te houden.
Mijn laatste update was van augustus, en dat is toch wel te gek eigenlijk. Maar goed, dan even een samenvatting van de hoogtepunten van de tweede helft van 2010:
Zoals het gaat in ons expatbestaan, zijn er weer een aantal goede vrienden vertrokken, zoals Andrea & Harm, Gemma & Denis, en mijn allerbeste maatje Anke met haar man Robert en kids Tobias en Ella. Ontzettend balen, en het zal nog wel even duren voordat Lotje, Casper en ik met name wat minder verdrietig zullen zijn!
Gelukkig zijn er ook weer een aantal hele leuke nieuwe mensen aangekomen, dus daar kunnen we dan weer opnieuw iets moois mee opbouwen. Ups en downs, het hoort erbij.
Alex is op 9 oktober alweer 2 geworden, en dat hebben we gevierd met zijn 2 beste vriendjes, Lucas en Bas. Aangezien hij helemaal gek is van auto’s, heeft hij echt alleen maar auto’s gekregen, en hij was er super blij mee.
Later in de maand had Casper en zijn school concert (zoals dat heet) van de Montessori School. Heerlijk om naar te kijken! Hij liep trots als een pauw rond in een fantastisch pak, zie foto’s.
Op 31 oktober kwam Sandra aan, gezelligheid dus! Meteen de dag erna naar Kota Kinabalu gevlogen met zijn allen, Orang Utangs kijken. Super om die hele mooie dieren in het wild van heel dichtbij te kunnen bekijken, echt een aanrader!
Het eerste weekend van november was het ZOAT (hockeytoernooi voor Nederlanders in ZO-Azie) in Bangkok, en Sandra ging gezellig met mij mee, terwijl Hugo met de kindjes achterbleef. Het was weer een geweldig toernooi, lekker gespeeld, gefeest en gezweet in de bloedhitte op het veld!
Sandra bleef tot de 19e, lekker lang dus, en we hebben er heel erg van genoten! Tijd om treurig te zijn over haar vertrek hadden we niet, want de volgende dag kwam (Oma) Tineke aan, om Casper’s verjaardag en Sinterklaas met ons te vieren.
Casper is 4 geworden, hoera! Voor hem dit jaar een feest met thema ‘Cars’ (van de Disney Pixar film). Allemaal leuke spelletjes voor hem en zijn vriendjes Ilias, Tobias, Derek en Louk.
Het was erg leuk om Tineke in deze periode bij ons op bezoek te hebben, en Casper was enorm in zijn nopjes dat hij de reden was van haar komst!
Sinterklaas was weer een geweldig feest dit jaar. Hij kwam de 5e aan in Putrajaya, in een kleine boot (denken dat de stoomboot niet onder de bruggen past). Fantastisch om te zien hoeveel kinderen er waren, terwijl de mussen gewoon van het dak vielen van de hitte en de pieten dus regelmatig even naar een kamertje moesten om bijgewerkt te worden, haha!
Pakjesavond hebben we rustig thuis gevierd met Tineke. Kindjes hebben eerst hun keeltjes schor gezongen, zoals het hoort, en zowaar, er werd op de deur gebonkt en er stond een enorme hoeveelheid pakjes voor de deur!
De hele vakantie, en nu nog, is er ijverig met alles gespeeld, dus het was weer goed uitgezocht door de Sint :-)!
Kerst hebben we gevierd met oude vrienden uit KL, die nu al weer 2 jaar in Libanon wonen. Heel leuk om ze weer te zien, ouderwets gezellig.
Na een paar natte dagen in Kuantan, hebben we oud en nieuw thuis gevierd met 2 bevriende gezinnen, Agnes en Hugo en Sandra en Tjeerd. Kinderen zijn op gebleven tot 1.30 uur, en vonden het geweldig!
Wat 2011 allemaal gaat brengen dit jaar, dat weten we nog niet. Blijven we hier, gaan we terug naar NL, of onverwachts ergens anders heen? Geen idee. Voorlopig genieten we hier nog flink!
Wij hopen dat 2011 voor jullie allemaal een super jaar gaat worden!
09 Januari 2011 - 21:00
Lies:
Leuk weer wat te lezen!
x x x x x x
(nog steeds geen envelop voor casper trouwens?)