Kerst, financieen en de tandarts
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
19 Januari 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur
Kerst was weer een rare bedoening hier. We hadden wel een mooie boom (van IKEA, de enige hier die fatsoenlijke echte bomen verkoopt) en Lotje mocht ‘m dit jaar versieren. Het werd dus dit jaar een bonte boom met knipperende lichtjes. Foeilelijk, maar de kids vonden het prachtig.
Eerste kerstdag hebben we gevierd met vrienden van het eerste uur hier, Margaret & Tony, Daniel & Cécile, en nog een stel dat we niet kenden. Het was met kinderen, eerst zwemmen en dan lekker allemaal eten en ieder een cadeautje uitpakken (kids).
Tweede kerstdag zijn we met Nederlandse vrienden gaan eten, Anke & Robert, Mariska & Bas, Pascalle & Remco. Twee gezellig dagen, maar het blijft vreemd om met tropische temperaturen en zonder je familie de kerstsfeer op te roepen. Het waren gewoon leuke etentjes, maar we merkten dat we toch met enige nostalgie aan de ‘echte’ kerstdiners in Nederland verlangden. Maar ja, dan lazen we over de temperaturen daar, en dan waren we snel weer genezen!
Oud en nieuw hebben we met een man of 20 gevierd bij Anke en Robert thuis. We hadden allemaal hapjes meegenomen, en we hadden heuse oliebollen. Helaas is er hier weinig vuurwerk, en er wordt ook niet de straat opgegaan, dus ook dit was om 12 uur een beetje onwerkelijk.
Inmiddels al weer bijna 3 weken in het nieuwe jaar. De kindjes hebben er twee weken school opzitten, en vanaf maandag hebben ze al weer een week vrij ivm Chinees nieuwjaar. Leuk, want Felix en Tineke komen er weer aan en dan kunnen we met zijn allen weer een tripje maken. We gaan weer naar Kuantan; het bevalt ons daar erg goed, Lotje en Casper vinden het super, en F&T zijn er nog niet geweest.
Ik ben de afgelopen tijd in de ban van de financieen van de Nederlandse Vereniging. Ik ben sinds juni de penningmeester, en mijn voorganger had er een ontzettende puinhoop van gemaakt. Ik ben de afgelopen maanden hard bezig geweest om fouten te herstellen en onduidelijkheden uit te zoeken, maar niet alles is meer te achterhalen. Nu moest ik de balans opmaken voor 2008, en het budget voor 2009 gaan bepalen, en dat was dus een flinke klus. Gelukkig kon ik Hugo ook om hulp vragen, want soms kwam ik er echt even niet meer uit! Inmiddels is de kascommissie al bij mij thuis geweest, die als taak hebben om de penningmeester te controleren. Het gesprek ging goed, ze zijn blij met wat ik heb kunnen rechtzetten en ze hebben vertrouwen in 2009 met mij als penningmeester. Dat is toch wel lekker na al die moeite. Woensdag is de Algemene Ledenvergadering, dan moet ik alles aan de leden presenteren. Zie ik wel een beetje tegenop, want 2008 zal een hoop vragen oproepen en ik zal niet alles kunnen verklaren. Maar goed, we gaan ervoor!
Met Alex gaat het helemaal super, het is zo’n heerlijke lachebek! Hij kletst al flink en geniet van alle aandacht die hij krijgt.
Casper is de afgelopen maand echt opeens veel beter gaan praten, niet te geloven wat een sprong hij heeft gemaakt. Hij praat in hele zinnen, en spreekt keurig alle ‘n’-en op het eind van zijn woorden uit (dat klinkt erg grappig).
Lotje geniet nog steeds met volle teugen van haar grote school, en van haar broertjes.
Laatst ben ik trouwens met Lotje en Casper naar de tandarts geweest voor controle. Wat een feest, ze vonden het heel spannend en hun tandjes bleken mooi schoon en gaaf te zijn.
Hier weer wat foto’s!
22 Januari 2009 - 09:32
Karen En Rein:
Lieve allemaal, Wat is het toch leuk van jullie wel en wee op de hoogte te kunnen blijven en de kinderen te zien groeien, vooral Alex nu. Wij wensen jullie alle goeds voor 2009. Hopelijk is de vergadering goed gegaan en hebben ze je beleid geaccordeerd.
Groetjes en liefs, Karen en Rein