Opa & Oma, Kuantan en CNY
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
20 Februari 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur
De volgende dag gingen we meteen naar Kuantan. Het voordeel van een grote auto is dat we er allemaal in pasten, inclusief bagage! Wel een volle bak natuurlijk met 4 volwassenen en 3 kindjes in kinderstoelen, maar het ging prima.
De dag van aankomst was het niet echt mooi weer, het waaide flink en de zee was wild, maar de dagen daarna was het weer ouderwets lekker zonnig! Lekker zwemmen dus, en zandkastelen bouwen. De zee trok erg, het is het einde van de Monsoontijd, maar toch durfde Lotje nu voor het eerst de zee in om over de golven heen te springen. Loslaten durfden wij niet, daar was de zee te wild voor, maar het was een grote stap voor Lotje! Casper zag het niet zitten, die was liever in of om het zwembad.
Het was Chinees Nieuwjaar (CNY) toen we in Kuantan waren, dus we werden ook nog getrakteerd op een echte Liondance. Lotje en Casper vonden het eerst maar eng, maar nadat ik had uitgelegd dat de leeuwen juist de slechte dingen wegjagen, vonden ze het opeens niet meer eng.
Hugo en ik zijn ook nog een avondje bij de GM van het hotel langs geweest, dit is een Nederlander die we kennen van het Koninginnebal afgelopen jaar, en die al een paar keer een leuke upgrade voor ons heeft geregeld. Henk is een hele aardig vent, en het was dan ook een gezellige avond. We komen zeker nog vaak terug, het is altijd zo heerlijk daar!
Op 4 februari was Felix jarig, leuk om dat bij ons thuis met de kindjes te vieren. Lotje en Casper hebben mooi voor Opa gezongen, Tineke had (samen met Lotje) een lekkere taart gebakken, en ’s avonds zijn we met zijn vieren gaan eten bij een erg goed en leuk Indiaas restaurant.
De dag hierna vertrokken F&T voor hun 3-weekse reis naar Noord-Thailand en Noord-Laos. Dit keer niet enorm veel verdriet voor de kindjes, want Opa en Oma komen na hun reis nog een dag of 10 hierheen.
Vrijdag de 5e had Lotje een zogeheten Chinese New Year Assembly op school. Ze had met haar klas een aantal feiten over CNY uit haar hoofd geleerd, en dat werd nu gepresenteerd aan ouders en andere klassen. Nadat elk kindje een zinnetje had gezegd, werd er nog een Chinees fabeltje nagespeeld door de kindjes. En wie was de verteller van het verhaal? Lotje! Zie filmpje op http://picasaweb.google.com/rosalie.cerutti
Verder weinig te melden, kindjes doen het goed, Alex groeit als kool. Zie foto’s!
20 Februari 2009 - 12:52
Eva:
zo die heeft een guitige blik ;-) , alexander heb ik t over! liefs
e