Allemaal leuke dingen - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu Allemaal leuke dingen - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu

Allemaal leuke dingen

Door: Rosalie

Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex

03 December 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur

Alweer een lange tijd tussen het vorige verslag en nu, dit keer omdat we het gewoon veel te druk hadden met allemaal leuke dingen.

Zo kwam op woensdag de 12e november Omi aan in KL. Heerlijk om nu toch eindelijk mijn lieve Alex aan mijn moeder te kunnen laten zien! Casper had eventjes nodig, maar gaf Omi wel direct een kus. ’s Middags gingen we samen Lotje ophalen van school en die vloog Omi direct om de hals, zo blij was ze!
Mijn moeder is twee weken geweest, en heeft allemaal leuke dingen mee kunnen pikken, en veel met de kindjes gespeeld. Wij zijn ook lekker bijgepraat natuurlijk. Jammer dat het weer voorbij is!

Op zondag 16 november had Casper’s schooltje een eindejaarsconcert. Het lokale schooljaar loopt hier van januari tot december, waarin de maand december de grote vakantie is (hele maand vrij). Het schooljaar werd dus, traditiegetrouw, afgesloten met een optreden van alle klasjes van de 4 scholen die geleid worden door onze directrice, miss Tim. Casper’s klasje deed een dansje op een Maleis liedje over vissen. Casper was een haai, zie foto’s. Aangezien hij normaal gesproken altijd zingt en danst, dachten we dat hij dit wel leuk zou vinden. Maar eenmaal op het podium, kijkend naar de volle zaal, werd het Casper allemaal teveel. Hij barstte in tranen uit, en hield dat vol tot in de kleedkamer na afloop. Heel zielig om te zien, maar een echt trauma heeft hij er niet aan over gehouden. Zodra hij zijn eigen kleren weer aanhad, was alles weer ok. En als hij nu naar de film kijkt dan straalt hij van trots, omdat hij zo goed gedanst heeft :-)!

De donderdag hierna zijn we met Omi naar Kuantan gegaan voor een lang weekend. Het is eigenlijk regenseizoen aan de oostkust, maar in KL regende het ook pijpenstelen dus we besloten het toch te proberen. En wat een geluk, want we hebben prachtig weer gehad en de hele tijd heerlijk aan het zwembad kunnen liggen en op het strand kunnen spelen. Alex heeft hier voor het eerst gezwommen. Hij moest erg huilen! Maar hij went er snel genoeg aan, dus we zetten gewoon door!

Op 25 november is Casper 2 jaar oud geworden. ’s Ochtends vierde hij zijn verjaardag op school, ’s middags hadden we een feestje bij ons thuis. We hadden 6 kindjes uitgenodigd (Tobias, Ilias, Maurits, Tom, Meera en Sterre), allemaal echte vriendjes van Casper, en hun oudere broertjes en zusjes gevraagd thuis te blijven. Dat bleek een erg goed recept voor een leuk feestje; alle kindjes hebben heerlijk samen gespeeld, er is geen ruzie geweest en ook het feestvarken zelf heeft het geweldige middag gehad! Hij is ontzettend verwend met allemaal Thomas the Train kado’s, en hij straalde de hele dag.

Met Alex gaat het ontzettend goed. Hij lacht heel veel en slaapt ’s nachts door (van 20.00-7.00 uur!!) dus wij krijgen allemaal voldoende slaap. Geen klagen! Overdag slaapt hij niet echt veel, maar ik vind die verdeling helemaal niet erg natuurlijk. Hij groeit flink en hij geniet nu al van zijn oudere zus en broer. Zeker als hij Lotje in het vizier krijgt, gaat hij enorm lachen!
Lotje is niet echt jaloers geweest, behalve dan dat ze een tijdje niet naar school wilde, omdat ze met Alex en mij thuis wilde blijven. Dat is nu wel weer over. Casper heeft het wat moeilijker. Hij was altijd een echte spring-in-‘t-veld en een grote knuffelkont, maar nu is hij even wat stiller en nukkiger geweest de afgelopen weken. Ook zijn juffen op school gaven afgelopen vrijdag aan dat hij wat stiller was en een beetje verdrietig leek. Maar nu heeft Casper sinds maandag vakantie, en Lotje pas vanaf de 12e, dus ik kan hem de komende 2 weken even wat meer aandacht geven, zeker ook omdat de borstvoeding soepel loopt en dat dus minder tijd kost dan voorheen. Hopelijk dat Casper op deze manier zijn vrolijke zelf gaat terug vinden!

• 03 December 2008 - 08:59

Fralet:

Leuk verhaal weer Rosalie! We zagen Linda, Bart en de kinderen even in Den Haag bij Gerko en Hanneke. Leuk om ze nog even te zien voor ze de grote reis aanvangen.
    Liefs ook aan je gezin,
    Oom Frank

• 03 December 2008 - 19:54

Daan:

Erg leuk verhaal weer en wat leuk dat je Moeder wer is geweest. Op de foto´s te zien geniet ze enorm en jullie kids ook uiteraard. Veel liefs en tot horens.

Liefs,
    Daan

• 03 December 2008 - 21:30

Eva :

fijne verhalen roos! ben weer goed bijgelezen, en heb genoten van de fotoos ... hihi "onze niet zo enge haai" ;-) knuffel aan jullie allemaal

• 04 December 2008 - 10:26

Liesbeth:

Heel leuk om weer te lezen hoe het jullie vergaat. Wat is die kleine Alex al weer gegeroeid. Leuke foto's ook. Wat ziet Casper er schattig uit in zijn haaien pak.
    Veel liefs aan iedereen en veel plezier met Sinterklaas!

Liefs Liesbeth