Perspectief van een papa - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu Perspectief van een papa - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu

Perspectief van een papa

Door: Hugo

Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex

30 April 2005 | Maleisië, Kuala Lumpur

Deze week was Lotje een maand oud, wat gaat dat onvoorstelbaar snel zeg! Ze is inmiddels 55,5 cm lang en ze weegt al weer 4,55 kg. Het duurt niet lang meer of ze zal al weer uit de eerste kleertjes gegroeid zijn.

Vorige week waren we een beetje in de lappenmand. Woensdag de 20e had Rosalie last van stuwing in allebei haar borsten, en kreeg ze ook last van hoge koorts. Ik ben na de lunch maar naar huis gekomen, kon ik Lotje entertainen terwijl Rosalie onder een dikke deken in bed lag (ja, als het buiten 30 graden is, en je hebt het nog steeds koud onder een dik dekbed, dan heb je inderdaad koorts).
Donderdagochtend was Rosalie’s koorts weer over. Ik had die dag vrij (de profeet Mohammed was jarig), en we zijn voor het eerst sinds de bevalling weer eens gaan zwemmen. Nog zonder Lotje (die lag lekker te slapen), binnenkort willen we ook een keer met Lotje gaan zwemmen. Onder de douche vindt ze geweldig, dus ik ben heel benieuwd hoe ze het zwembad vindt.
Later op de dag ging ik voor het eerst hier naar de kapper. “Wash and cut?’vroegen ze, en ik zei ja, denkende dat het wassen zo gepiept was. Niet dus. Na 45 minuten wassen, hoofhuidmassage en gewone massage begon het knippen pas. Wat een ervaring, ik denk dat ik de volgende keer mijn haar alleen laat wassen!
’s Avonds kreeg ik ook hoge koorts. De volgende ochtend was het weer over, en ik hoorde van wat collega’s dat die iets soortgelijks hadden. Er heerste blijkbaar iets.

Lotje had het de afgelopen weken ook af en toe moeilijk. Op sommige dagen wil ze overdag helemaal niet slapen, en wil ze de hele tijd vastgehouden worden. Omdat ik door de week weg ben, is dat erg vermoeiend voor Rosalie. Het gebeurt dan ook wel eens dat ik ’s avonds thuis kom, Lotje in slaap probeer te wiegen, en Rosalie ondertussen op de bank in slaap valt van vermoeidheid. Gelukkig slaapt Lotje ’s nacht meestal wel goed, soms al 8 uur aan een stuk.

Het is heel leuk om Lotje’s te zien groeien. Twee weken geleden begon ze ineens veel meer te reageren op mijn stem. Ook is ze ons steeds meer aan het volgen met haar ogen. Sinds 2 dagen kan Lotje echt lachen. Ik had het gisteren nog niet echt door, maar vanochtend heb ik een tijdje met haar liggen spelen, en ze lacht ineens. Superlief, en heel leuk om te zien! Dit weekend is een lang weekend (maandag heb ik vrij omdat zondag de dag van de arbeid is), dus heb ik een dagje extra om met Lotje te spelen!

Begin deze week hadden we bezoek uit Dubai: Cor moest voor zijn werk in KL zijn, en kwam maandagavond bij ons langs. Lekker even bijgeklept en lekker gegeten bij Cheap Charlie, een chinees hier in de buurt. Erg gezellig avondje!

Lotje en Rosalie worden wereldberoemd, althans, binnen Shell. Vorige week kwam het Outpost team hier filmen. Ze zijn bezig met een DVD over Kuala Lumpur, voor Shell families die overwegen hierheen te verhuizen.. Rosalie en Lotje zijn de sterren in de aflevering “hoe is het om te bevallen in Kuala Lumpur”.

Deze week staat in het teken van Koninginnedag. Afgelopen donderdag hadden we een receptie van de ambassade in de Mid Valley Megamall, een winkelcentrum hier in de buurt. Op de 3e verdieping was een “Window on Holland” expositie, met allerlei standjes van nederlandse bedrijven, met een draaiorgel, bitterballen, stroopwafels en poffertjes. Heerlijk! Vanavond hebben we het jaarlijkse Koninginnebal van de nederlandse vereniging, in de Kuala Lumpur Tower.

En dan nu nog even iets voor in de agenda: Rosalie en ik vinden het toch wel erg leuk om Lotje te komen showen aan onze lieve familie en vrienden, dus we komen de eerste twee weken van juli naar Nederland. We hopen dan ook dat er veel mensen in het land zijn dan, zodat we lekker kunnen bijpraten en elkaar kunnen zien.
Precieze data hebben we nog niet, ik ben nog aan het proberen om in de eerste helft van juli een vergadering of workshop in Nederland te hebben, maar als dat niet lukt komen we op eigen kracht. Een ticket hebben we dus nog niet, maar we komen hoe dan ook die twee weken!

• 30 April 2005 - 09:46

Rutger:

Hey Hugo, leuk om papa's perspectief te horen. Gisteren Haagse Koninginnenach, en een biertje op jullie gedronken. Heb je m'n kaartje uit Japan gehad? Anyway, super om te horen dat jullie in juli in NL zijn. Groeten aan mama en Lotje

• 30 April 2005 - 13:28

Lies:

lieve huug, leuk om zo wat van jou te lezen en wat een mooie foto's weer! ik kijk er ontzettend naar uit jullie te zien in juli, ik blijf in het land..
    dikke smakken aan jou en je vrouwen

• 01 Mei 2005 - 18:38

Willemijn:

ha lotje.
    wat ben je een dotje.
    ik geniet van de foto's die pappa en mamma maken.
    leuk dat jullie in het land zijn dan kan ik je straks in levende lijve bewonderen, en dan kan je ook even aan luisa snuffelen.
    dag snoepje

• 03 Mei 2005 - 11:59

Lies:

hallo lieverds,
    heb jullie mail ontvangen, stuur het voortaan naar mijn yahoo-adres! die kan veel meer hebben.
    mooi... die foto's
    veel liefs en een dikke kus

• 09 Mei 2005 - 20:00

Ralph:

Ha die hugo. Ja dat pappa perspectief komt me bekend voor. Geniet er maar van het gaat allemaal zo razendsnel. Dat klinkt natuurlijk cliché, maar daarom wel heel erg waar. Ik moet zeggen dat de foto;s echt top zijn, wat een lekker scheetje!
    Groeten aan je dames en tot juli. Misschien leuk om dan ook een Labrys avondje te houden. Maar ja, misschien zit jullie agenda al overvol

• 10 Mei 2005 - 00:36

Stephan:

Hallo Roos en Hugo,

Wat geweldig om de ontwikkelingen van Lotje en jullie te zien op jullie site! Ik kom steeds dichter bij met de boot, maar zal helaas Maleisie niet halen. Groeten uit de Pacific!