Koninginnebal en Moederdag - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu Koninginnebal en Moederdag - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu

Koninginnebal en Moederdag

Door: Rosalie

Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex

10 Mei 2005 | Maleisië, Kuala Lumpur

Op zaterdag 30 april was het Koninginnebal, georganiseerd door de Nederlandse vereniging, hoog in de KL Tower.
Aangezien het kledingvoorschrift ‘black tie’was, had Hugo een smoking gehuurd, hadden we Lotje een nieuw jurkje aangetrokken (speciaal hiervoor gekocht) en had ik me ook zo goed als mogelijk opgedoft (mijn galajurken waren niet geschikt ivm nog iets te dikke buik en ivm borstvoeding).
Om 19.30 uur begon de borrel, waarna we rond achten naar boven gingen met de lift. De feestzaal is op 300 meter hoogte, dus het gaf een spectaculair uitzicht over KL by night. Er was zelfs gedacht aan een heuse kinderkamer; dat wil zeggen dat er een kamer was gereserveerd waar vrouwen konden borstvoeden en waar baby’s konden slapen uit de herrie, het licht en de rook. Naast Lotje waren er nog twee baby’s van twee weken oud, en een van de moeders had zelfs haar nanny meegenomen. Dat kwam goed uit voor ons, want die nanny kon dan ook direct een oogje in het zeil houden bij Lotje.
We hebben een fantastische avond gehad, met een heerlijk 6-gangen diner verzorgd door het Hilton en een swingende band (Harry’s Herrie) waar we heerlijk op hebben gedanst. Lotje wilde twee keer drinken maar sliep de rest van de tijd, dus daar hadden we geen kind aan :-). Optimaal genieten dus, heerlijk!
Rond half twee was ik helemaal op, ben niet meer gewend aan laat opblijven en ik had ook nog twee wijntjes gedronken wat ik ook niet meer gewend ben, dus voor mij was het mooi geweest. Voordat we thuis waren, Lotje gevoed was etc was het stiekem alweer bijna drie uur. De volgende ochtend waren we blij dat we het niet later hadden gemaakt, want Lotje was gewoon weer om half acht wakker en wilde vanaf toen onze onverdeelde aandacht... Gelukkig had Hugo de maandag ook vrij (compensatie voor de zondag, dag van de arbeid) dus we zijn er wel van bijgekomen.

Donderdag zijn Lotje en ik weer naar een zg ‘breastfeeding support group’geweest. Dit klinkt heel serieus maar is gewoon een tweewekelijkse bijeenkomst van vrouwen die borstvoeding geven, om gezellig te kletsen en ervaringen te delen. Erg leuk, zeker nu bijna iedereen van onze ouderschapscursus bevallen is en die vrouwen nu ook met hun kindjes naar deze ochtenden komen. Erg gezellig en leuk om er even uit te zijn met Lotje.

Zondag was mijn eerste echte moederdag, en om dat te vieren had Lotje (met een beetje hulp van papa) verse broodjes gebakken in de vorm van een hart: twee grote voor papa en mama, en een kleine voor Lotje. Wat een feest, door mijn dochter gebakken warme broodjes eten op moederdag! En dan kreeg ik ook nog de hele dag door lieve lachjes en natte lebbers om het feest compleet te maken. Lotje heeft namelijk nu echt haar tong ontdekt: als ik haar kusjes op haar mond geef dan steekt ze haar tong uit en dan likt ze over mijn lippen om me te voelen en te proeven. Heel erg schattig om te merken hoe ze leert haar tong te gebruiken!

Afgelopen maandag zijn we naar de ambassade gegaan om een paspoort voor Lotje aan te vragen (anders kunnen we tenslotte niet naar NL komen). Eerst moesten we ‘even’ pasfoto’s laten maken aan de overkant van de straat. Wat is dat een kunst, om een 6 weken oude baby zo op de foto te krijgen dat:
- Ze haar ogen open heeft
- Allebei haar oren zichtbaar zijn
- Ze niet huilt

Maar het is gelukt, en over een weekje heeft Lotje haar allereerste paspoort en kunnen we gaan boeken. We komen er aan!

• 10 Mei 2005 - 08:43

Miek:

wat een enige foto,s. Lotje heeft al zo,n eigen gezichtje. Niet voor te stellen dat ze pas 6 weken is. Kunnen niet wachten om haar te knuffelen!!!!!!

• 11 Mei 2005 - 13:58

Daan:

Wat een erg leuk verslag en wat ziet dat nichtje er goed uit zeg voor een baby van 6 weken en wat gaat het hart zeg. veel liefs van jullie neef Daan

• 11 Mei 2005 - 21:33

Tien & Co:

Hallo,
    wat een leuke foto\'s! en wat is ze gis!!! wat gaat dat toch hard...het is zo duidelijk dat jullie heerlijk genieten van jullie bundle of joy! Vooral de nonchalante foto van Hugo met zo\'n roze pakketje....smelt.
    hier alles goed, maar geen verse broodjes gehad op moederdag!

• 18 Mei 2005 - 19:54

Rian:

Dag lieve kersverse ouders. wat een prachtige wolk van een meid hebben jullie toch gekregen. Jullie moeten wel heel trots zijn. Heel leuk om jullie avonturen tussen de poepluiers en de buikkrampjes te horen! Ik verheug me erop om die kleine eens vast te mogen houden! Dikke kus van tante Rian

• 01 Juni 2005 - 21:24

Eva: