Het volledige verslag (zoals beloofd)
Door: Hugo en Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
30 Maart 2005 | Maleisië, Kuala Lumpur
De bevalling was niet makkelijk en heeft erg lang geduurd. We zullen jullie de details besparen, het volstaat waarschijnlijk wel als we zeggen dat de weeen langer dan 24 uur hebben geduurd en dat het dus erg zwaar en vermoeiend was voor zowel Rosalie, Charlotte als Hugo, die natuurlijk een belangrijke rol had in de ondersteuning maar die weinig kon doen om het proces te bespoedigen.
Gelukkig hadden we een fantastische gynaecoloog die ons ontzettend goed begeleid heeft en duidelijk onze opties heeft uitgelegd. Hulde aan Dr Choong en de rest van de medische staf van het Pantai Medical Centre.
Hoe dan ook, uiteindelijk was ze daar dus ineens. Wat een wonder is dat, zo’n klein mensje waar alles op en aan zit, en dat ontstaan is uit ons tweeen!
Al vrij snel na de bevalling mochten Rosalie en Lotje naar de kraamafdeling. Hugo kon daar ook blijven slapen dus dat hebben we natuurlijk gedaan.
Diezelfde avond nog, rond een uur of negen, heeft Hugo de grootouders opgehaald, zodat ze meteen kennis konden maken met Lotje. Opa en oma (Hugo’s ouders) en omi (Rosalie’s moeder) hebben ervan genoten, maar gingen vrij snel weer weg, omdat wij natuurlijk helemaal kapot waren van vermoeidheid.
De eerste nacht is een beetje in een roes voorbij gegaan. Hugo en ik wilden veel slapen maar we konden eigenlijk alleen maar naar onze dochter kijken. En daarnaast was Rosalie al direct begonnen met borstvoeding, en dat is ook geen peulenschil als zowel moeder als kind niet helemaal weten hoe dat eigenlijk werkt. Gelukkig was ook op deze afdeling de medische staf erg behulpzaam, dus ook hier werden we begeleid.
Zondag hebben we natuurlijk grotendeels in bed doorgebracht, in elk geval Rosalie en Lotje. De grootouders kwamen langs en hebben hun kleindochter eindelijk ook in hun armen kunnen sluiten. En daarbij hadden we heerlijke beschuit met muisjes en ook nog door oma gebakken broodjes in de vorm van haasjes, aangezien het Pasen was. Erg leuk allemaal!!!
De kinderarts en de gynaecoloog hebben Charlotte en Rosalie onderzocht en allebei waren ze erg tevreden. Van hun mochten we dus de volgende dag naar huis.
’s Avonds kwamen er nog vrienden langs van onze zwangerschapscursus, met hun 6 weken oude zoontje Zaki. Lotje blijkt nu al even lang en zwaar te zijn als Zaki, die 4 weken te vroeg geboren is. Erg grappig om ze naast elkaar te zien.
Maandag zijn Rosalie en Lotje weer onderzocht en ’s middags mochten we dus naar huis. Wat een onbeschrijflijk gevoel om met je dochter in je armen je huis binnen te lopen, echt heel erg ontroerend. De grootouders hadden slingers opgehangen, bloemen neergezet en er stond weer een heerlijk bordje beschuit met muisjes klaar. Wat een leuk welkom!!
Nu zijn we alweer twee dagen verder. We blijven het onvoorstelbaar vinden dat we opeens een dochter hebben, en we kunnen onszelf dus uren vermaken met naar haar kijken. Wat een feest! Alles gaat ook erg goed, Lotje drinkt erg goed, slaapt heerlijk (helaas alleen vooral overdag) en is ook al af en toe flink wakker, en dan kijkt ze met haar mooie blauwe oogjes naar iedereen en alles om haar heen, terwijl ze druk zwaait met armen en benen. Ze heeft wel een beetje last van haar darmpjes, maar dat hoort erbij de eerste tijd.
Vandaag is ze weer gecontroleerd door de kinderarts, en ze is helemaal gezond. We dachten dat al te weten maar de bevestiging is toch erg fijn.
Kort samengevat, we vermaken ons prima zo met zijn drieen (en met de grootouders). We hadden nooit kunnen vermoeden hoe de geboorte van onze dochter ons zou veranderen.
We zijn intens gelukkig, supertrots, verbaasd over haar perfectie en we lopen over van liefde voor onze kleine Charlotte.
30 Maart 2005 - 13:52
Roel, Lilian, Maureen & Marith:
Geweldig! Van harte gefeliciteerd... maar 24 uur weeën, wat ben ik blij dat ik een vent ben! Maar ik durf het niet maar hardop het "sterke geslacht" te noemen... maar wat een beloning he zo kleintje. -
30 Maart 2005 - 13:57
Ertan:
Hoi Rosalie, Hugo,
Van harte gefeliciteerd. Apart he..dat gevoel. Selin is alweer twee jaar oud en als ik jullie foto's zie dan lijkt allemaal zo kort geleden :-)
Geniet ze!!
Groetjes
Ertan -
30 Maart 2005 - 15:04
Greta In KL:
Dat klinkt als een Tirza-bevalling. Dat duurde ook meer dan 24 uur, maar haar zusje kwam binnen 5.
Heerlijk he, je dochter op je buik, ipv erin.
Ik wilde nog bellen maar ben dan toch weer bang dat ik je uit een dutje laat ontwaken. We gaan eerst een paar dagen naar Pangkor, en daarna komen we snel kennismaken met jullie prachtige poppedijn!
Groetjes, Greta -
30 Maart 2005 - 19:22
Martine@Co:
Ja doorkomen met die foto's!!! Lotje in de wieg, Lotje aan het zwembad, Lotje... -
30 Maart 2005 - 20:16
Martine@Co:
Lieve Tante Miek,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! We hebben gister even op je geproost en aan je gedacht...hopelijk komt deze felicitatie over?
veel liefs -
30 Maart 2005 - 20:46
Oom Frank En Tante Alet:
Lieve kinderen, wat een prachtige berichten allemaal. We zijn enorm blij voor jullie en voor de grootouders die zich de geschiedenis zien herhalen. Geniet er maar van, deze eerste momenten zijn heel dierbaar en zul je nooit vergeten.
Liefs van ons beiden -
31 Maart 2005 - 08:26
Willemijn:
ha lieve lieve roos en huug en klein meiske, lotje wat een leuke naam. ik ben zo blij voor jullie. het is zo kort geleden dat ik luisa op de wereld zette, met de Paas was ze vier maanden. het is ontroerend om te lezen dat bij jullie dit enorme geluk nu ook plaatsvindt. een blik liefde wordt er opengetrokken. en bij luisa weer hoor, ongelooflijk. maar...je wordt maar één keer moeder roos. en één keer pappa, huug. de geboorte van Aldaatje was mijn mooiste ervaring ooit beleefd, geweldig. veel geluk en geef dat prachtige plaatje een voorzichtig knuffeltje van haar achtertante (?). ook liefs voor felix en tien. -
31 Maart 2005 - 18:00
Elisa:
lieve huug en roos
het is fijn om te horen dat het jullie zo goed gaat, en was vooral fijn jullie (huug) te spreken over de telfoon en het ozo handige skype. ik heb net wat foto's uitgeprint om te showen aan vriendinnen en niet te vergeten aan mijn kinderen op school. Morgen trakteer ik die lieve donderdstenen op beschuit met muisjes!
hoop jullie gauw weer te spreken. ik verlang naar het knuffelen van mijn nichtje, maar geloof dat ze daaraan voorlopig niet te kort komt...
heel veel liefs ook aan mam en pap (ik kijk er ook erg nara uit om opa en oma ook even knuffelen!!) -
31 Maart 2005 - 21:32
Brunia & Mbarek:
Lieve hugo en Rosalie,
We lezen net pas jullie berichtje. Wat een feest om te horen dat jullie kleine Charlotte geboren is. Van Harte Gefeliciteerd!!!! Wij wensen jullie vanuit een zonnig Rome heel erg veel plezier toe met jullie kleintje.
Veel lieve groetjes van Mbarek en Brunia. -
01 April 2005 - 10:56
MieS:
Enorm gefeliciteerd nieuwe ouders!!
Geniet ervan en fijn dat alles goed gegaan is!
p.s. leuke naam!! -
01 April 2005 - 11:24
Pieter Cerutti:
Hoi Rosalie, Hugo,
Heel erg gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. Vind het leuk om te lezen hoe het met jullie gaat. Veel geluk toegewenst de komende tijd.
Liefs Pieter -
01 April 2005 - 14:04
Leo:
Wat een beauty!!!!!!! Goed gedaan jongens! -
02 April 2005 - 10:21
Daan:
Lieve trotse ouders,
Wat onwijs leuk en fijn dat alles goed gaat met Lotje en met beide ouders natuurlijk. Ik vind het ongelooflijk gezellig om zo op de hoogte te gehouden te worden. blijf maar naar me wanadoo sturen want die kan ik wel openen. en balen dat me biz adres het niet doet maar ik heb me er bij neer gelegd.
Liefs van mij aan jullie allemaal en hopelijk tot snel.
Daan -
02 April 2005 - 14:12
Tanja Van Gelderen:
Wat een prachtmeid! En niet zo gek hoor, dat ze zo tevreden kijkt op die foto's, want ze heeft een hele lieve papa en mama getroffen! -
02 April 2005 - 14:14
Wist Je Dat....:
... ze waarschijnlijk het liefste slaapt zoals op die ene foto omdat ze zo haar longinhoud vergroot en ze dan dus makkelijker ademt? Ik wist dat niet, maar de meeste babys slapen het liefste zo. -
02 April 2005 - 17:42
Inge:
Lieve Rosalie en Sproet,
SUPERgefeliciteerd! Wat een schatje- en wat een leuke naam! Geniet er maar lekker van en ik zal een extra Spa'tje op haar drinken!
Liefs,
Tijn de Bril en Inge -
03 April 2005 - 19:33
Wietske En Michael:
Hallo Roos en Hugo! Gefeliciteerd met Lotje! We hebben van Sandra begrepen dat het een lange en zware bevalling was (I've been there too). Mischien cliche, maar geniet ervan. Megan is alweer groot (1 maand). Liefs, Michael & Wiets -
04 April 2005 - 07:48
Oom Gerko En Tante Hanneke:
Geweldig! Vanuit Kandy in Sri Lanka allen heel hartelijk gefeliciteerd!
Mooie worp en op tijd ook nog! Leuk dat zuster Omi er van heeft kunnen genieten.
Liefs, GH -
05 April 2005 - 15:28
Frederieke En Lex:
Hoi trotse Hugo en Roos,
Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter! Echt een wolk van een meisje!
Wij kunnen thuis de site niet geopend krijgen, vandaar dat we even naar opa zijn gegaan!
Op naar de slapeloze nachten.....
Dikke knuffel van Lex en Frederieke
p.s. De groetjes van Toosje! -
05 April 2005 - 21:47
Ik Ben Verliefd!:
Ik ben verliefd, op die kleine dame van jullie! en ook een beteje op jullie, huug en roos.. rosalie, ben heel benieuwd hoe je je voelt, zo in de eerste dagen na de bevalling.. Mijn kinderen vonden de beschuit met muisjes heerlijk trouwens.
Liefs van Lies uit Rotterdam -
06 April 2005 - 15:04
Willemijn:
wat een snoepje. de foto waarbij ze op haar linkerhandje slaapt! en die van jullie drie, dat je wel uren naar haar kan kijken... heel herkenbaar en ontroerend. dag lieve roos en huug. -
10 April 2005 - 19:03
Martijn, Lucia & Thomas:
Gefeliciteerd! Wat een prachtige meid en wat een schitterende naam! Jammer dat jullie zo ver weg zitten - we zouden het heel leuk vinden haar eens "in the flesh" te zien... Geef haar een dikke zoen van ons!