De eerste indrukken
Door: Rosalie en Hugo
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
18 December 2004 | Maleisië, Kuala Lumpur
Na een vlucht die ons alleszins meeviel zijn we afgelopen donderdag aangekomen in onze nieuwe woonplaats Kuala Lumpur. Voordat we zelf ons hotel op konden gaan zoeken moesten we eerst even zorgen dat Tijger uit het vliegtuig kwam (anders vloog ze door naar Jakarta..) en naar de quarantaine zou gaan. Het duurde allemaal even en de official was erg van de papieren en de procedures, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. We zijn niet dolenthousiast over de vertrekken van de dieren maar het is wel ok en we hebben geen keus.
Uiteindelijk waren we zelf rond 19.00 uur locale tijd (dat is in NL 12.00 uur) in ons hotel. Prima kamer en leuke ligging. Heel erg mooi uitzicht vanaf ons raam (22e verdieping) en een leuk zwembad op de 10e etage vanwaaruit je ook een leuke view hebt over KL.
Doordat we toch wel een beetje gaar waren van de reis hebben we een hapje in het hotel gegeten en rond 23.00 zijn we gaan slapen. Wel midden in de nacht wakker geweest, maar dat was te verwachten met zoveel tijdverschil.
Vrijdag zijn we tijdig opgestaan (jetlagbestrijding) en zijn we naar de Petronas Towers gelopen. Gaaf om ze nu daadwerkelijk live te zien, al had Hugo dat wel al eerder gedaan. Verder hebben we direct contact opgenomen met een gynaecoloog die ons was aangeraden en daar hebben we direct een afspraak mee gemaakt. Ook hebben we Tijger even opgezocht om ons ervan te verzekeren dat ze ok was.
's Avonds zijn we gaan eten in Bangsar, een bekende wijk in KL met heel veel barretjes en restaurants. We hadden een date met 3 Nederlanders die Hugo via Shell kent. Erg leuk om mensen te spreken die er hier al 3 jaar op hebben zitten en die dus goed weten hoe het hier allemaal geregeld is. Al met al een hele leuke eerste dag.
Vandaag hebben we de ochtend doorgebracht met een Poolse collega van Hugo en zijn vrouw. Niet echt bjzonder veel gedaan, wel een simkaart gekocht voor Rosalie, die nu weer mobiel te bereiken is (+60 19 6925696). En we hebben eindelijk gezwommen (en Rosalie heeft daarbij haar langverwachte alcoholvrije Pina Colada gedronken!!!).
We zijn natuurlijk nog niet helemaal gewend hier, dat kan ook moeilijk in zo'n korte tijd, maar we hebben allebei wel een heel goed gevoel bij deze stad en de mensen. Dat thuisvoelen komt vanzelf wel, een eigen huisje zal daarbij zeker helpen.
In elk geval zijn we al uitgenodigd voor een feest met Oud en Nieuw (via via, bij mensen die we dus niet kennen). Leuk, leren we weer mensen kennen.
Wordt vervolgd, we zullen jullie vaak op de hoogte houden van onze ervaringen.
Selamat malam (al is het bij jullie nog middag).
18 December 2004 - 21:49
Huibert:
Welkom in het buitenland!!!
Als laatste van de familie is mijn kleine zusje (die volgens de foto's op het moment niet zo klein is; goede buik!) nu dan eindelijk ook op avontuur. Veel plezier, en geniet ervan.
PS: Als broer die voor de grootste hotel keten in de wereld werkt, vind ik het een slechte zaak dat je op het moment verblijft in het ........ hotel (ik wil de naam niet eens uitspreken!!!). Het zou verboden moeten worden! -
19 December 2004 - 13:28
Rutger:
Hey Rosalie en Hugo!
Leuk om jullie verhaaltje te lezen. Ik ben erg benieuwd naar meer foto's en meer updates. Jullie staan met deze pagina uiteraard in m'n favorieten.
Groeten vanuit Den Haag, Rutger -
20 December 2004 - 13:07
Martine:
Hoera Hoera! ze zijn gearriveerd!
Nog maar net daar en nu al leuke sociale dingen. Dat doen jullie goed! Veel plezier daar en hele fijne feestdagen!! dikke zoenen voor jullie drieen.. -
20 December 2004 - 15:12
Ralph:
Landgenoten!
Fijn te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Zodra jullie een vast adres hebben hoor ik het graag, ivm het labrys afscheidskado.
Stay tuned... -
20 December 2004 - 18:07
Sandra:
Roos,
Was leuk je even te spreken vandaag. Beetje jammer dat het "maar" 25 graden was en dat je het koud had bij het zwembad(ugh).
Zie je in Februari en ik hoop dat het dan wat beter weer is :-) -
20 December 2004 - 22:33
Rian:
Dag lieve Rosalie en Hugo,
wat ontzettend leuk om jullie avonturen mee te beleven vanaf internet! wij komen net terug van een vakantie uit Zuid Frankrijk, was ook erg leuk maar een stuk korter!!
ik hoop dat alles goed gaat en we moeten maar een keertje chatten om live bij te praten!
heel veel liefs en een dikke kus
PS mijn nieuwe baan bevalt me uitstekend!! -
21 December 2004 - 12:51
Eva:
hallo lieverds leuk al die berichtjes klinkt goed liefs -
22 December 2004 - 06:57
Liselot Peeters:
Hoi Hugo en Rosalie,
Heel lang geleden dat ik jullie gezien heb. Tineke attendeerde mij op deze site, dus dan kan ik het niet laten even een berichtje te typen. Jullie eerste indruk klinkt heel positief, volgens mij gaan jullie het daar helemaal maken. En wat speciaal ook om daar jullie eerste kindje te krijgen. Daar zullen de opa's en oma's niet zo blij mee zijn denk ik ;-)
Nou, geniet ervan, ik zal af en toe even bijlezen op de site.
Lot -
22 December 2004 - 19:15
Frederieke Peeters:
Hoi Hugo en Roos,
Wat leuk om jullie avonturen te lezen. Ik kreeg net als Lot ook het adres van de site van Tineke. Hier gaat alles goed, lex groeit erg hard en is erg lief! Ik hoop echt dat jullie kleintje net zo lief wordt, maar daar ga ik vanuit! Heel veel succes met jullie verhuizing en alles. Ik zal jullie site vaak bezoeken om jullie avonturen te lezen!
Knuffel!