Golfles
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
17 Oktober 2006 | Maleisië, Kuala Lumpur
Begin oktober hebben we hier twee daagjes bezoek gehad van een tante van Hugo, Toos. Zij heeft een dochter in Nieuw-Zeeland wonen, en die ging bevallen van haar eerste kindje. Aangezien Toos een tussenstop had in KL vond ze het wel gezellig om ons ook eens op te zoeken en te zien hoe wij het hier hebben. Het was een kort maar krachtig bezoekje, heel gezellig om elkaar hier te zien en eens een op een te kunnen praten. Teun is trouwens inmiddels geboren, gefeliciteerd Pol en Thijs!
Wat trouwens vervelend is, is dat de Haze weer helemaal terug is sinds een week of twee. Voor degenen die niet weten wat dat is, dat is een dikke mist die ruikt naar brand. Het ontstaat door branden in Indonesie (de boeren steken daar na de oogst de velden in de fik, en als de wind verkeerd staat dan krijgen we in KL die rook...). Ik heb vorig jaar augustus daar ook een verhaaltje over geschreven, toen was het nog veel erger dan nu. Om het te ontvluchten waren we daarom dit jaar in augustus in Nederland, maar nu zitten we dus alsnog in de vieze lucht.
Verder gaat het leven hier zijn gewone gangetje.
Lotje heeft het vanaf het begin goed naar haar zin op haar schooltje. Ze gaat op woensdag- en vrijdagochtend. Hugo brengt haar rond 9 uur, en ik haal haar weer op rond 12 uur. De eerste weken huilde ze wel onbedaarlijk als je haar achter liet, maar Hugo vertelt dat ze nu vrijwel direct gaat spelen en dat ze alleen nog maar even snikt als hij echt de poort uit loopt. Op school vinden ze Hugo trouwens een hele lieve en betrokken vader. Nou vind ik dat zeer zeker ook, maar het is toch heel leuk om te horen!
Als ik heel zachtjes doe wanneer ik Lotje ophaal dan lukt het me wel eens om binnen te komen zonder dat ze het doorheeft, en dan kan ik goed zien wat ze aan het doen is. Ik zie haar dan bijvoorbeeld lekker krijten, of met een keukentje spelen, of springen en rollen op de matrasjes die dan net zijn uitgerold voor de kindjes die gaan slapen. Zodra ze mij in de gaten krijgt is het wel uit met de pret; ze rent dan in mijn armen en doet dan erg goed alsof ze het vreselijk vond op school. Ja, ze heeft het manipuleren al redelijk goed onder de knie.
Mijn buik groeit nu toch wel erg hard, maar ik ben dan ook 35 weken zwanger nu. Nog 3-7 weken en we hebben we dus weer een kleintje bij. Spannend hoor!
Komende vrijdag gaan we nog even voor vijf dagen naar een resort aan de kust (Port Dickson, westkust, ca 1,5 uur rijden van KL). Zo kunnen we nog een laatste keer met zijn drietjes heel bewust vakantie vieren voordat ons leventje weer even op zijn kop komt te staan. Nu maar hopen dat de Haze dan is opgelost!
Helaas even geen nieuwe foto’s dit keer, maar we zullen proberen snel wat leuke te maken van Hugo’s golfavontuur, ons tripje en mijn buik.
17 Oktober 2006 - 11:46
Willemijn:
ha lieve roos en huug.
jammer dat het deze zomer veel te druk was om jullie te zien. ik had me zelfs een heus ceruttidiner laten aansmeren, althans de organisatie ervan (samen met eef) maar frank was een maand naar oezbekistan en het was wat druk met twee kinderen. en toen er weer wat ruimte was werd het weer slecht en waren jullie alweer gevlogen. ik hoop dan maar dat jullie met je tweede kleintje ook weer gauw naar NL komen. dag lieve neef en roos jij sterkte met de laatste loodjes. adios,
willemijn -
17 Oktober 2006 - 13:46
Felix:
Ik zou Lotje ook wel eens stiekem willen zien op haar schooltje.... Moeilijk, dat golfen, hè Hugo. Tineke en ik hebben nu onze derde les gehad en tussendoor oefenen we nog zelf. Chippen gaat nu beter. En mijn afslag ook, al wel 150 meter en redelijk recht! Liefs, en, Roos, hou lekker vol tot half november. -
17 Oktober 2006 - 15:23
FrAlet:
Lieve Rosalie en Hugo,
Leuk om weer wat te horen.Sterkte met golfen en met je laatste loodjes. Nienke en Diederik kunnen nu elk ogenblik hun eerste kind (zoon) krijgen. Ze was uitgerekend voor afgelopen vrijdag. Het wachten duurt nu dus lang, ook voor ons als "grootouders"in spe. Afgelopen weekend was de familiereunie van de De Meesters in Antwerpen. Was erg gezellig. Gek idee om zolangzamerhand zelf tot de "oudjes"te gaan horen. Veel sterkte de laatste paar weken, liefs van ons beiden -
18 Oktober 2006 - 20:29
Lies:
Hai lieverds,
Wat wonen jullie toch ver weg!
Heb zin om even met jullie bij te kletsen bij een kopje thee, over roos' buik te aaien, huug een knuf te geven en lotje een schone luier, ofzoiets haha
Het begint nu spannend te worden vind ik... met de tweede... zorgen jullie goed voor elkaar?!
Dikke knuf lies -
20 Oktober 2006 - 07:48
Hanneke:
Hallo,
Terwijl jullie lekker 5 dagen in PD zitten (grom...) wordt het weer hier steeds herfstiger. Gelukkig blijven de temp. vrij hoog voor de tijd van het jaar maar het is wel even wennen hoor. Heeft Hugo toevallig Thomas als golfleraar? Die hadden wij.Itt Brigitte en Ronald , hebben Chris en ik de green nooit gehaald maar wel een prachtige golfset uit China aan dit avontuur overgehouden...
Leuk hoor Lotje op school. Floor gaat nu naar groep 1 en heeft het reuze naar de zin. De juf noemde haar erg leergierig. Komt vast van het gedrill in KL.
Nou, geniet van elkaar en KL, "take it easy" die laatste weken en tot snel!
Liefs,
Hanneke, Christophe en Floor -
28 Oktober 2006 - 20:21
Wim:
hoi lieve roos en huug,vreselijk lang geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Excuses daarvoor. We denken wel vaak aan jullie maar het komt dan toch niet vaak van emailen. Heb eindelijk nieuwe computer (laptop, toshiba) en draadloze router en na heel wat aanloopproblemen werkt alles. ik heb net de 59 berichten die jullie vanaf 15 november 2004 hebben verzonden nog eens diagonaal doorgelezen en de foto's langsgezoefd. Wat is er veel gebeurd bij jullie in die 22,5 maand.Van je berichten geniet ik erg Roos. Wat kan jij goed schrijven! Je bent nu met vermoedelijk met de laatste zware zwangerschapsloodjes bezig, he Roos. Veel sterkte ermee. Zou mooi zijn als je zoon op 17 november werd geboren, of wordt het weer een dochter of weeet je het nog helemaal niet. Sterkte, we zijn erg benieuwd. Hoe is het met Lotje? Wat kan ze zoal zeggen? Bevalt het haar nog steeds goed op dat schooltje, hoe heet het ook al weer, met dat uniformpje!! Wij hebben een intensief jaar achter de rug. Eerst het ziekbed van de moeder van Kitty van een klein jaar. na haar overlijden begin april zijn we medio april voor bijna 3 maanden op reis geweest: Frankrijk en Portugal vooral. Heerlijk! Om Kitty's 55e, mijn 60e en ons beider 25e te vieren zijn we met het (vrijwel) hele gezin een weekje in middden Frankrijk geweest, begin aug. in een heerlijk huis. Was heel erg gezellig. In september zijn we nog 3 weken in Duitsland geweest, vooral in berlijn. Fantastische stad. Een paar weken geleden hadden we F&T en Liesbeth en karel hier te eten. Volgende week komt freek en Tina, zijn Berlijnse vriendin eten. ik ben weer met een historisch boek bezig dat medio maart moet verschijnen. Volgens mij is deze reactieruimte helemaal niet bedoeld voor dit soort lange reacties. dat hoor ik dan wel van jullie maar ik kon je gewone emailadres even niet vinden.
We hebben de laatste weken Felixje en Aldatje te logeren gehad en ook Luisa zien we regelmatig. Ik geniet heel erg van ze en KLitty trouwens ook. Ben laatst een hele middag met de naar een zwembad geweest. Erg gezellig.
Lieve Roos en Huug, liefs en all the best. Knuffel voor Lotje.