Phuket, Pre-school en AHBBQ
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
17 September 2006 | Maleisië, Kuala Lumpur
Hier gaat dat toch weer net wat anders: Hugo ging met zijn hele team (een man of 20) op kosten van Shell fijn 4 dagen naar Phuket. Wat een rotbaan heeft die jongen toch :-)!
Hij heeft zich dan ook uitstekend vermaakt, al viel het hem een beetje tegen dat het zo ontzettend toeristisch was, en dat de helft van de vrouwen die je zag toch echt omgebouwd waren :-(.
Verder hebben we een grote stap genomen in verband met Lotje: zij gaat sinds twee weken twee ochtenden in de week naar een zogeheten pre-school. Ik denk dat het het beste te vergelijken is met een peuterspeelzaal en kleuterschool, alhoewel dat ook niet helemaal hetzelfde is. Een pre-school is voor kindjes van 1,5 tot 4 jaar en het is een voorbereiding op de lagere school.
Gelukkig is het voor de kindjes van Lotje’s leeftijd allemaal erg los en gaat het echt alleen om het spelen en het sociale aspect van omgaan met je leeftijdsgenootjes en oudere kindjes. Er zitten naast Lotje maar 3 andere kindjes van 1,5 jaar op het schooltje, maar daar zitten wel haar 2 beste vriendjes bij (Zaki en Michael). Lotje gaat nu op woensdag- en vrijdagochtend en ze vermaakt zich goed. Ze beginnen iedere dag met buiten spelen, en verder is ze veel aan het tekenen met krijtjes, met ballen aan het spelen of puzzels aan het maken en boekjes aan het ‘lezen’. De eerste dag moest ze helemaal niet huilen bij het afscheid en het ophalen, maar de laatste keer huilde ze wel. Gelukkig krijg ik van de ‘aunties’ (tantes), zoals de juffen hier heten, regelmatig sms’jes om me op de hoogte te houden van hoe het met Lotje gaat. Ze zeggen dan bijvoorbeeld eerlijk dat ze een kwartier gehuild heeft maar dat ze nu lekker aan het krijten is ofzo. Dat stelt mijn moederhart dan weer gerust ;-).
Afgelopen vrijdag kreeg Lotje haar uniformpje, dat hebben ze hier op alle scholen, zelfs voor de allerkleinsten! De foto’s spreken voor zich denk ik, haha!
Vorig weekend was de After Holiday BBQ van de Nederlandse Vereniging. Ik was voor de organisatie van dit evenement voorzitter, dus ik hoopte natuurlijk op een groot succes. Er zijn uiteindelijk meer mensen dan ooit gekomen, ongeveer 130 volwassenen en 120 kinderen! Een uurtje voor het begon ging het hard regenen, dus daar baalden we wel van, maar gelukkig hielden we het droog vanaf het moment dat het belangrijk werd. Er werd de hele dag lekker gezwommen, er was een volleybal toernooitje en een familie-estafette, een clown voor de kids en een bananenboot. Verder een DJ, Heineken bier, en natuurlijk een uitgebreide BBQ. Het was echt een hele gezellig dag, supergoed bezocht en helemaal geslaagd. Ik merkte wel op het eind van de dag dat ik door al het organiseren helemaal kapot was. Daarom ga ik nu eventjes op ‘zwangerschapsverlof’ voor de evenementencommissie. Ik denk nog wel mee maar ik ben even niet meer de trekker voor grote evenementen.
18 September 2006 - 08:25
Tien & Co:
He Rosalie,
dank voor je mailtje! Hier is inderdaad inmiddels Sweder geboren op 4 september. grote bul, pracht jochie, alles goed en redelijk relaxed. kaartje is onderweg naar KL. Ik zit met Noor op schoot en zij is niet weg te slaan bij de foto's van Lotje. Na het doorlopen, van voor naar achter en weer terug 20x zijn Lotje, Basje en Laura nu haar computervriendjes geworden. Het uniform van Lotje is ook goedgekeurd!
liefs, 10 -
18 September 2006 - 17:44
Sophie:
hoi rosalie altijd leuk om verhalen van elders te lezen.groet