Lotje’s eerste verjaardag!
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
29 Maart 2006 | Maleisië, Kuala Lumpur
Ja, het klinkt enorm cliché, maar het is ook zo waar: wat is dat ontzettend hard gegaan! Alhoewel we ons het leven zonder Lotje niet meer kunnen (en willen) voorstellen, lijkt het toch als de dag van gisteren dat ze geboren werd. En nu is ze dan alweer 1... Pfff.
Maar goed, we hebben natuurlijk voor Lotje’s verjaardag een leuk feestje georganiseerd. Omdat Lotje zo gek is op zwemmen was het snel besloten dat we er een poolparty van zouden maken. We hadden kindjes uitgenodigd van het babyzwemmen en van de Nederlandse speelgroep en van IBU, en dan nog wat ‘losse’ mensen. Uiteindelijk zijn er 15 kindjes en 30 volwassenen geweest, dus dat was een gezellige opkomst.
’s Morgens vroeg begon het natuurlijk eigenlijk al. Eerst heb ik haar uit bed gehaald en heeft ze even op het grote bed tussen Hugo en mij in liggen kroelen. Daarna hebben we haar mooi aangekleed en naar beneden genomen. Opa en omi volgden niet veel later, en natuurlijk hebben we toen allemaal voor Lotje gezongen. We hadden geoefend op het handjes omhoog doen bij het ‘hiep hiep hoera’ gedeelte, maar dat was niet helemaal gelukt. Ze vond het wel heel erg leuk, was aan het lachen en mee aan het klappen met haar handjes.
Na het ontbijt kreeg Lotje haar cadeautjes van opa en omi: een kalender, een mooie houten Jip en Janneke puzzel, houten domino met diertjes erop, en hele mooie roze sandaaltjes voor als ze gaat lopen (op de groei gelukkig).
Om twee uur begon het feestje, maar het kwam een beetje laat op gang. Het is natuurlijk ook erg lastig plannen met allemaal baby’s, die allemaal andere slaaptijden hebben. Maar goed, uiteindelijk kwamen tussen half drie en drie de mensen binnendruppelen.
Het werd een gezellig partijtje: de kindjes waren heerlijk aan het spelen of aan het zwemmen, erg leuk om naar te kijken. Natuurlijk kreeg Lotje erg veel cadeautjes; gelukkig allemaal leuke en originele dingen waar we allemaal plezier aan beleven!
Pushpa had een mooie Lala-taart voor Lotje gemaakt (van de Teletubbies) en het ene kaarsje dat daar op brandde hebben Lotje en ik samen uitgeblazen!
Uiteindelijk ging het laatste kindje pas om 6 uur naar huis, en tegen die tijd was Lotje natuurlijk kapot (en wij trouwens ook wel). Maar wat was het een gezellig feestje!
O ja, nog even trots vertellen dat Lotje nu echt losse stappen aan het zetten is. Ze zet er soms wel tien op een rij, en dan gaat ze weer zitten en kruipt ze verder. Ze is dus duidelijk aan het oefenen, het zal niet lang meer duren nu voordat ze echt gaat lopen!
29 Maart 2006 - 08:45
Tien &Co:
wat een dolle boel! voor de ouders was het blijkbaar net zo'n feest!!
ps. Lotje krijgt zo'n lief meisjescoupeje... -
29 Maart 2006 - 13:06
Willemijn:
ach wat een lieve foto's.
Ik had lotje helemaal niet op de kalender staan! welke maat heeft ze nu? 80 al? of 74 nog zo te zien?