Bali
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
06 Maart 2006 | Maleisië, Kuala Lumpur
Op zaterdag de 18e februari zijn we naar Den Pasar gevlogen. Sandra, die al twee keer eerder in KL was geweest en nu een derde keer zou komen, wilde namelijk ook wel eens wat anders zien, en Bali is dan natuurlijk een mooie bestemming. Hugo en ik zagen het wel zitten om haar daar dan gezelschap te gaan houden (natuurlijk met Lotje).
Sandra was al veel eerder op de dag aangekomen, dus toen we de lobby van het Sanur Beach hotel inliepen stond zij ons al op te wachten. Gekke gewaarwording trouwens, om op Bali welkom geheten te worden door je vriendinnetje uit Nederland!
De eerste dag, zondag, hebben we vooral lekker aan het zwembad gelegen. Er was een fijn kinderbadje bij voor Lotje, en die was daar dan ook niet weg te houden! Echt geweldig om te zien hoe zij ervan geniet om te zwemmen.
Maandag hebben we een lange tocht gemaakt, met zijn vieren in een busje met chauffeur en gids. We zijn naar Ubud gegaan, waar we stops hebben gemaakt bij een groot schildersatelier en bij een zilversmid. Natuurlijk zijn we daar niet met lege handen weg gegaan. Daarna zijn we doorgereden naar Bersakih. De tocht daarheen is fantastisch, met mooie uitzichten over de rijstvelden en ander natuurschoon. Jammer genoeg ging het hard regenen toen we in Bersakih aankwamen, maar gewapend met paraplu’s gingen we toch de moedertempel bekijken waar we voor waren gekomen. Het is een heel indrukwekkend tempelcomplex, boven op een heuvel. We mochten de tempel niet in, maar we konden er wel helemaal omheen lopen, en dat was eigenlijk voldoende, we konden alles goed zien en we hadden wederom een mooi uitzicht.
Na de tempel zijn we ergens gaan lunchen (weer hele mooie uitzichten) en daarna zijn we nog naar een houtsnijwerkplaats gegaan (en weer dingen gekocht) en nog naar een ander schilders atelier. ’s Avonds hebben we een babysit van het hotel ingeschakeld en zijn we even met zijn drieen wat gaan drinken in een leuk kroegje.
Dinsdag was weer een zwembad dagje. Lotje heeft die dag haar eerste stapjes los gezet in het babybadje (!) dus we waren weer eens trotse ouders :-).
Woensdag zijn Sandra en ik naar Kuta gegaan om te gaan paardrijden. Sandra had al twintig lessen achter de rug, maar had nog nooit buiten de manege gereden, en ze had de wens om op het strand van Bali te gaan galopperen. Ik had nog nooit op een paard gezeten maar het leek me wel spannend om eens uit te proberen.
De tocht duurde twee uur (!) maar was erg gaaf. In het beging vond ik het heel erg eng, zo’n paard is toch wel erg hoog en ik had geen flauw benul wat ik moest doen. Eerst hebben we een klein half uur door wat buitenwijken van Kuta gelopen (en gingen we stijl een talud af en door een rivier heen, brr eng), daarna een uur op het strand, en toen weer terug. Op het strand ging Sandra al snel van pas naar draf en later zelfs een paar keer hard in galop. Het zag er gaaf uit en ze vond het geweldig. Ikzelf was al blij dat ik bleef zitten, dus galop zag ik niet gebeuren, maar ik heb me wel door mijn begeleider laten overhalen tot een drafje. Best leuk, maar de dag erna kon ik niet meer zitten, zo blauw waren mijn billen!
’s Middags zouden we gaan catamaran zeilen, maar de boot was stuk dus dat ging niet door. Dan maar weer lekker zwemmen. ’s Avonds wel weer de babysit ingeschakeld en even onze laatste avond daar gevierd.
Al met al was het een lekker ontspannen tripje, een beetje kort om alles te zien, maar dan moeten we nog maar eens terug. Balen hoor ;-)!
06 Maart 2006 - 14:43
Liesbeth:
Wat een mooie plaatjes!! Ziet er stoer uit, Roos zo hoog op je paard. Is vast geweldig, om zo op je paard door de branding te galopperen. En dan met dat uitzicht, Leuk hoor!
Ik hoop dat het na alle ellende weer wat beter met jullie gaat. Tot horens!
Liefs Liesbeth -
06 Maart 2006 - 22:54
FrAlet:
Lieve Rosalie,
Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Uiteraard geldt dit ook voor Hugo en Lotje met de jarige vrouw/moeder. Liefs aan jullie 3tjes,
FrAlet -
07 Maart 2006 - 10:18
Tien & Co:
Hoera! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Rosalie!! We proosten op je vanavond en wensen je nog vele mooie, gezonde jaren met je gezinnetje in de zon. Zoenen!!
ps. wij krijgen eind augustus nummer 3 -
07 Maart 2006 - 11:58
Marjon:
Ha die Rosalie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ook voor Hugo en Lotje. Ga je nog iets leuks doen vandaag? Veel plezier. Liefs, Marjon. -
07 Maart 2006 - 15:34
Cor:
Rosalie, van harte gefeliciteerd uit Dubai !! -
07 Maart 2006 - 17:39
Liesbeth:
Lieve Rosalie,
van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Heb je nog mooie cadeaus gekregen? En ga je nog iets leuks doen? Heel veel plezier!! Veel liefs, ook aan Lotje en Hugo.
Liesbeth -
07 Maart 2006 - 19:47
Karien:
Gefeliciteerd met je verjaardag vandaag. Vanochtend je moeder aan de telefoon, die is klaar om te gaan zo ongeveer. Hoop dat jullie een geweldige tijd met z'n allen hebben. Dat kun je wel gebruiken na de trieste gebeurtenis met jullie poes. Heel veel groetjes, Karien en Rein