Bliksembezoekjes en een Chinese bruiloft
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
02 Februari 2006 | Maleisië, Kuala Lumpur
Terwijl wij in Nederland waren, gingen vrienden van ons, Brunia en M’barek met hun zoontje Matisse (3 mnd) een paar weken door Maleisie reizen. Gelukkig waren ze er nog toen wij weer terug kwamen in KL, dus we hebben nog een hele gezellige dag met hen kunnen doorbrengen. Heel erg leuk en gek om elkaar hier te ontmoeten en heerlijk om hun kleine mannetje te bewonderen!
Op zaterdag de 14e waren we uitgenodigd voor een Chinese bruiloft: een van Hugo’s teamleden ging trouwen. Het was een moderne bruiloft, dus helaas hadden bruid en bruidgom geen traditionele Chinese kledij aan, maar een witte jurk en een smoking. Er werden dia’s vertoond van het bruidspaar gedurende de dag (wij waren voor het diner uitgenodigd), en daar zagen we wel de mooie traditionele kleding.
Er waren 250 man uitgenodigd voor het diner, allemaal aan grote ronde tafels. Tussen de gangen door werd er af en toe gespeeched door familieleden, vrienden en de bruidegom. Het bruidspaar ging ook alle tafels af, en elke tafel bracht de traditionele Chinese toost uit (wij hadden er ook op geoefend). Verder was het vrij statisch, iedereen zat flink te eten van de 8 gangen die op tafel kwamen. Terwijl we nog bezig waren met ons toetje keken we weer eens de zaal in (we zaten daar met onze rug naartoe) en tot onze stomme verbazing bleek die al weer bijna leeg te zijn. Waar bij Nederlandse bruiloften na het diner het feest pas echt begint, is het hier echt te doen om het eten. En als dat op is, dan is er geen reden meer om te blijven en dan ga je dus naar huis. Om een uur of elf (het begon om acht uur) waren we de enige tafel die nog bezet was. De rest van de gasten was al vertrokken en de tafels waren zelfs al door het personeel gestript en soms weggehaald. Een rare belevenis. Het bruidspaar vond het overigens wel leuk dat onze tafel er nog was, ze kwamen nog even bij ons drinken. Maar uiteindelijk voelden we ons toch een beetje opgelaten en zijn we ook maar naar huis gegaan. Leuk om een keer mee te maken, maar we hadden er toch meer van verwacht!
De vrijdag daarna kwam Cor voor de tweede keer langs. Hij woont in Dubai maar moest voor werk in KL zijn, en kwam gezellig even bij ona langs. Pushpa kon oppassen, dus we zijn heerlijk met zijn drieen bij de Thai gaan eten. Leuk, van dit soort bliksembezoekjes!
De afgelopen vijf dagen had Hugo vrij. Maandag en dinsdag waren feestdagen ivm Chinees nieuwjaar, en woensdag was een islamitische feestdag. We waren van plan om er een paar dagen tussenuit te gaan, maar we twijfelden te veel waar we dan heen zouden gaan. Uiteindelijk waren we dus te laat en bleven we thuis. Stom, maar we hebben het wel erg lekker gehad. Veel gezwommen, bij vriendjes langs, lekker eten en veel met Lotje spelen. Kortom, even fijn relaxen met zijn drietjes.
Met Lotje gaat het overigens erg goed. Ze kan nu al zonder hulp van zit tot staan komen en ze kan dan echt een flinke tijd blijven staan. Daarna kan ze ook weer rustig gaan zitten zonder om te vallen.
Ondertussen kletst ze ons nu de oren van het hoofd. Nog niks verstaanbaars overigens, maar veel ‘dadada’ en ‘diediedie’. Wat heel schattig is, is dat ze nu echt een ander geluidje voor Tijger heeft. Als ze Tijger ziet dan gaat ze ons imiteren om haar te roepen (beetje lastig uitleggen, maar het is het ‘kussende’ geluid wat je maakt om een poes te roepen).
Verder heeft ze nu haar loopkarretje helemaal door, en met dat ding loopt ze hard het hele huis door. Zelf de trap opkruipen heeft ze ook helemaal ontdekt. Gelukkig wordt het traphekje volgende week eindelijk gerealiseerd.
Dansen heeft ze ook ontdekt: als ze een leuk liedje hoort dan gaan allebei de armpjes de lucht in en gaat ze zwaaien met haar handjes. Schattig om te zien!
We hebben even weinig foto’s gemaakt, dus nu maar een paar op de site kunnen zetten, maar ik zal proberen er deze week wat te maken en die er nog bij te doen.
02 Februari 2006 - 09:44
Fralet:
Lieve Rosalie en Hugo, leuk om weer van jullie te horen en van Lotje te zien. Het gaat hier goed maar het voorjaar lijkt nog ver weg. Steeds rond de nul graden overdag en 's nachts flink vriezend.
Liefs