Bezoek, Langkawi en Melakka
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
08 September 2005 | Maleisië, Kuala Lumpur
Op Langkawi aangekomen stapten we in een gehuurde Proton Wira (lokaal merk) en reden we naar ons hotel. Voor Maleisische begrippen was het een erg duur hotel (al betaalden wij er niks aan, het was een uitje van Shell) maar het was elke ster meer dan waard. Lekkere grote kamers, met een aparte kleedruimte en een grote veranda. Een mega-groot bed en een enorm babybed voor Lotje. Het hotel lag aan het strand, en had ook nog eens twee zwembaden, natuurlijk met bar...
Het hele weekend was georganiseerd door twee collega’s van Hugo, en ze hadden werkelijk elke minuut volgepland. Helaas (of stiekem ook wel een beetje gelukkig) werkte het weer niet altijd mee of was de planning iets te krap, waardoor we niet alles hebben kunnen doen wat op de planning stond. Het idee van dit weekend was om het team hechter te laten worden, maar dat bleek toch een wat moeilijke opgave. In principe kan iedereen prima met elkaar opschieten, maar tijdens dit weekend bleek toch weer dat de Maleiers naar elkaar toe trokken, evenals de Chinezen. Er werd mondjesmaat gemengd. Gelukkig vermaakten wij ons desondanks prima, we hadden tenslotte Sandra bij ons en niet te vergeten Lotje en elkaar.
Hoogtepunt van het weekend was toch wel het zogenaamde ‘island hopping’. In twee motorbootjes scheurden we van eiland naar eiland (Langkawi bestaat uit meerdere eilanden). Wat een prachtige natuur, en wat heerlijk om op zee te varen met deze temperaturen! Ook Lotje genoot zichtbaar van het varen. Ze zat bij mij of bij Hugo in de Bébé Comfort (een soort draagzak) en ze vond het fantastisch. Uiteindelijk viel ze lekker in slaap door de deining van de boot. De eerste stop was bij een eilandje waar heel veel aapjes rondliepen en waar na een flinke klim gevolgd door een afdaling een meertje bleek te zijn. Sandra, Hugo, Lotje en ik hebben daar natuurlijk een heerlijke duik genomen.
De tweede stop was op het water, bij een plek waar enorm veel zeearenden en andere grote roofvogels rondvlogen. Erg indrukwekkend, zo dichtbij kan je niet vaak komen! De laatste stop was op een strandje waar we lekker even de zee in konden duiken. Lotje zag dat niet zo zitten, die zag meer in een heerlijk dutje op het zachte zand.
Verder hebben we op Langkawi veel en lekker gegeten, en heerlijk gezwommen in de zwembaden. Lotje heeft een zwemband waar ze graag in zit, en hoe leuk ze dat vindt kunnen jullie op de foto zien!
Vanaf maandag moest Hugo natuurlijk weer aan de slag, en Sandra en ik hebben lekker bijgekletst en leuke dingen gedaan. Op donderdag zijn Sandra, Lotje en ik naar Melakka gereden voor een dagje en een nachtje. Ook dat was weer erg leuk: lekker eten, rondwandelen door het historische centrum en Chinatown, een ritje maken in een rikshaw... Kortom, het was een geslaagd uitje.
Afgelopen zondag kwam Gera aan, een ander goed vriendinnetje van ons (en van Sandra). Haar ouders wonen in Oost-Timor en die had ze net bezocht, en aangezien ze via KL vloog kon ze er 5 dagen bij ons aanplakken. Met zijn drieen hebben we ons vermaakt in en om KL, aangezien Gera dat allemaal natuurlijk nog niet gezien had.
Morgen gaan Gera en Sandra weer terug naar Nederland, jammer! Maar aanstaande dinsdag komt Lies al weer aan (Hugo’s zusje), dus daar kunnen we ons weer op verheugen!
11 September 2005 - 12:14
Willemijn:
wat een leuke foto's weer. lekker koppie! luisa is bij het cb geweest en weegt 11 kilo! wat een tientonner he? voor 9,5 maanden. en ze heeft al 8 tanden! ze klapt nu ook in haar handjes sinds deze week. dag lieve familie!