Bezoek ! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu Bezoek ! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu

Bezoek !

Door: Rosalie

Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex

01 Maart 2005 | Maleisië, Kuala Lumpur

Het is al weer een tijdje geleden sinds het vorige verhaaltje, hoog tijd dus voor een update om ons trouwe lezerspubliek weer bij te brengen.

Op zaterdag 19 februari kwam om 7 uur ’s ochtends onze eerste bezoeker uit Nederland aan, Sandra. We hadden ons allebei verschrikkelijk verheugd op haar bezoek: super om haar weer te zien, en ook erg leuk natuurlijk om nu iemand te kunnn laten zien hoe we hier wonen en leven. Toen de wekker rond half zes ging was mijn enthousiasme even wat getemperd, mijn goede humeur was duidelijk nog niet wakker te kijgen op dit onchristelijke tijdstip. Maar goed, eenmaal in de auto was ik weer helemaal blij en vol verwachting.
We vonden het allebei heel bijzonder om naar het vliegveld te rijden om niet zelf ergens heen te gaan, maar om iemand op te gaan halen zoals we dat wel vaker hebben gedaan, maar dan op Schiphol... Op de een of andere manier maakte het ons nog sterker duidelijk dat we nu echt hier in KL wonen.
Al vrij snel zagen we wat echte Hollandse kaaskoppen voorbij lopen, en niet veel later kwam Sandra in beeld. Gaaf om elkaar weer te zien!

Inmiddels is Sandra hier al weer anderhalve week. Door de week gaan Sandra en ik samen een beetje de toerist uithangen in KL, en in het weekend doet Hugo natuurlijk gezellig mee. Zo zijn we samen op de Petronas towers geweest, hebben we geshopped in de Central Market en in Chinatown, hebben we een tripje gemaakt naar Putrajaya, een soort voorstad van KL waar de regeringsgebouwen gevestigd zijn, hebben we veel malls gezien en hebben we het einde van het chinees nieuwjaar gevierd in Chinatown. Daarnaast hebben we ook nog een avond naar ‘Shouf Shouf Habibi’ gekeken (een Nederlandse film), tijdens een avondje georganiseerd door de Nederlandse vereniging.

Ondertussen ging natuurlijk ook het ‘gewone’ leven hier door: zo hebben Hugo en ik op de Nederlandse ambassade de volmacht getekend voor de notaris in Nederland voor de overdracht van het huis (opluchting natuurlijk, maar toch ook wel een beetje verdrietig dat het huis nu echt niet meer van ons is).
Verder hebben we nu een heerlijke ‘watercooler’ in huis. Dat is echt een super apparaat in een land als dit: altijd heerlijk koel drinkwater, of instant warm water voor koffie of thee. Het bestellen van dit feestapparaat was niet lastig, maar de aflevering ging op zijn Maleis. Uiteindelijk is gelukkig alles goed gekomen, en voor Sandra was het erg grappig om eens te ervaren hoe rommelig sommige zaken hier gaan.
Gisteren is onze ADSL verbinding aangelegd, wat dan weer verbazingwekkend soepel ging. We zijn dus vanaf nu weer vaak online en er kan weer gechat worden!

Zoals ook in Nederland op TV is geweest (hebben we begrepen) was het weer hier de afgelopen dagen nou niet bepaald feestelijk. Door veenbranden in Indonesie (jaarlijks terugkerend fenomeen) hing er dagenlang een flinke smoglaag over KL. Dit heet hier ‘the haze’. Het zicht was dan ook erg gelimiteerd, en je was al snel buiten adem omdat je gewoonweg niet diep genoeg kan inademen. Zowel voor Sandra, die gehoopt had op lekker zonnen aan het zwembad, als voor hoogzwangere vrouwen die dat eigenlijk ook wel wilden, was het dus even afzien. Gelukkig hebben we eergisteren uiteindelijk een echt oerhard tropisch onweer gehad en regen die de hele nacht en een deel van de dag aanhield, en daardoor is de smog weer opgetrokken. Het zonnetje is weer terug, dus wij gaan zo lekker naar het zwembad...

Over hoogzwanger gesproken tenslotte: alles gaat nog steeds goed. Ik ben inmiddels 37,5 weken gevorderd, dus in theorie heb ik nog 2,5 week te gaan. Ons meisje is al braaf ingedaald en ligt gelukkig in de goede positie, dus dat is geruststellend. We verheugen ons er nu ook wel heel erg op om haar nu te gaan zien. En geloof me, als het zover is dan zal Hugo als trotse papa dit zeer zeker melden en wat kiekjes op de site zetten!

• 01 Maart 2005 - 09:08

Tien:

ja op het nieuws zagen we de smog hangen boven KL...ik dacht als je nu ooknog aan het puffen bent...nou ja. Wij hebben hier nu een paar mooie winterse dagen met zon en sneeuw (op zn hollands natuurlijk!). lekker fris, vanavond gaan we maar weer in bad! Leuk dat jullie bezoek hebben. Arme Sandra zal wel opdracht gekregen hebben van jullie om met 10 kilo kaas, zogenaamd voor de baby, te vliegen! (Wie is Sandra trouwens?)
    zoen, 10

• 01 Maart 2005 - 12:31

Eva:

wat schrijf jij toch leuk roos! ik mis jullie en spannend ja zo dichtbij de bevalling heel veel liefs denk aan jullie

• 01 Maart 2005 - 17:57

Roel:

spannend allemaal! heel veel succes met de laatste loodjes. en natuurlijk gefeliciteerd met de verkoop van het huis! liefs uit NL van roel, lilian, maureen en marith.

• 02 Maart 2005 - 19:57

Rutger:

Leuk verhaaltje Rosalie, erg gaaf. Veel succes de komende weken!! Out of sight = not out of mind! Hey, gaan jullie ook aan Skype doen ofzo? Ik nog niet, maar als jullie dat gaan doen dan moet Opa maar eens de digitale snelweg via dit protocol gaan verkennen. :)

Groetjes, Rutger

• 03 Maart 2005 - 06:29

Rosalie:

Hoi Ruger en andere geinteresseerden: we hebben inderdaad inmiddels ook Skype, username is Rosalie1975. Voor wie dit nog niet heeft: ga naar www.skype.com en meld je aan! Als je een (gratis) Skype account hebt en je hebt een koptelefoon/microfoon aan je computer dan kan je gratis bellen met andere Skype users of voor weinig geld naar vaste telefoons wereldwijd. Geluidskwaliteit is heel erg goed, we hebben het even getest met Dubai.

• 03 Maart 2005 - 15:27

Ralph:

Zo daar ben ik weer. Blij dat de (purple) haze weer uit de lucht is. Wij hebben hier zojuist wat white haze achter de rug. De heftigste sneeuwval van de afgelopen 50 jaar. In het sommige delen is zelfs 50 cm sneeuw gevallen. Maar als het goed is kunnen jullie dit zaterdag lezen in de NRCweekeditie. Dat wil zeggen als jullie die inmiddels ontvangen? Ik heb zojuist met de mevrouw (LezersService) van NRC gesproken. Als het goed is hebben jullie sinds 8/02/2005 een abonnement op de weekeditie en webservice. Ik hoor graag of dit ook al bij jullie is aangekomen. De mevrouw van de LezersService vertelde mij namelijk dat het adres: Prinses Irenestraat 6, 2595 BD Den Haag behoort tot het Ministerie van Buitenlandszaken?!? Ik vertelde dat ik dacht dat het een Shell adres was. Enfin. Ik hoor het graag. De mensen van BZ moeten hun eigen abonnement maar nemen.
    Succes met de allerallerlaatste loodjes en tot mails.
    Ralph

• 06 Maart 2005 - 17:01

Sandra:

Lieve Roos en Hu.
    Na een lange reis ben ik weer thuisgekomen en ik mis die 35 graden best wel :-) Nogmaal onwijs bedankt voor de heerlijke tijd die ik bij jullie heb mogen doorbrengen. Ik heb me enorm vermaakt en ga jullie (en tijger natuurlijk) enorm missen.
    Geniet nog even van de laatste dagen met z'n tweeen!!!
    Dikke knuffel en een pootje aan tijgertje

• 07 Maart 2005 - 07:55

Tanja O.:

Rosalie, van harte met je verjaardag. Een mooi rond getal! Wilde je skypen, maar je bent niet online.
    Veel plezier vandaag.

• 07 Maart 2005 - 08:25

Tien & Co:

lang zal ze leven!
    lieve Rosalie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! dat het maar met veel friemelende draken gevierd mag worden...dikke zoenen van ons vieren, xxx paul, tien, mees en noor

• 08 Maart 2005 - 12:45

Karien:

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ter ere daarvan je moeder gebeld die haast niet kan wachten tot ze in het vliegtuig zit. Veel sterkte de komende weken en een mooie bevalling gewenst. Groetjes, Karien en Rein