Housewarmings en andere leuke dingen
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
20 Januari 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur
Met oud en nieuw hadden we een leuk feestje bij vrienden, met 10-15 stellen. Lekker borrelen, eten, en nog op de valreep er achter komen dat het bijna middernacht is en dat de champagne dus open moet. Gezellig begin van het nieuwe jaar.
Op zondag 6 januari hadden we een borreltje voor de buren georganiseerd. Lotje, Casper en ik hadden samen de uitnodigingen rondgebracht bij de 10 dichtstbijzijnde huizen. Een tweetal buren had netjes afgemeld, drie huizen hebben niet gerageerd, maar met vijf buren hadden we toch een prima opkomst. De buurt is weliswaar niet voor de arme Maleisiers, maar toch wonen hier niet alleen expats. Op de borrel waren onze over- en naasteburen (Chinezen), schuinoverburen (Maleiers), en dan nog een Nederlands en een Engels stel uit de straat. Het was erg gezellig. De naaste buren waren niet zo bijzonder, maar de anderen waren heel leuk. De Nederlanders en Engelsen hebben ook kinderen in de leeftijd van Lotje en Casper, dus dat is extra leuk.
De week erna zijn Hugo en ik gaan kijken bij een grote International School waar we Lotje op willen gaan doen in de toekomst. Het is een Engelse school, en er is een flinke wachtlijst, dus wanneer Lotje aan de beurt gaat komen is onduidelijk, we gaan voor september maar het kan ook later zijn.
Hugo en ik vonden de school helemaal super, maar we schrokken er toch ook wel een beetje van, het is opeens zo’n grote school voor ons kleine meisje!
Hugo is daarna nog 4 dagen met zijn team naar Hanoi geweest. Veel gezien en gedaan, en was erg gezellig.
Verder heeft Hugo het golfen weer opgepakt met Robert, en daar heeft hij erg veel lol in.
Ik ben ondertussen van alles aan het organiseren: als voorzitter van het Koninginnebal van dit jaar ben ik (met de andere commissieleden) hard aan het werk om o.a. de locatie goed onderhandeld te krijgen. Verder ben ik bezig met het hierheen krijgen van een Nederlandse cabaretier.
Dan gaan we aanstaande zaterdag nog een housewarming doen voor Hugo’s team, en daarvoor moest ik vooral een cateraar zien te vinden, want alles moet daarvoor Halal zijn (mag dus niet in onze keuken klaargemaakt zijn, onze borden en bestek zijn ongeschikt, etc). De week daarop hebben we de housewarming voor vrienden hier, en aangezien het aantal genodigden flink is (>100) laten we dat ook maar cateren, en daar ben ik nog mee bezig.
En dan heb ik me ook nog laten strikken om dit jaar in het Bestuur van de Nederlandse Vereniging te stappen als penningmeester, dus dat komt er binnenkort weer bij.
Ondertussen genieten we nog steeds enorm van het nieuwe huis en van de aanloop die we hier hebben. Het wachten is op de eerste gasten uit NL... Wie zal het worden?
O ja, we hebben leuke nieuwe filmpjes op http://picasaweb.google.com/rosalie.cerutti
Dus snel kijken!
25 Februari 2008 - 22:08
Carolijn:
Wat leuk om na (te lange) tijd weer eens verhalen te lezen en foto's te zien.
Blij dat het goed gaat met jullie allemaal en vooral het nieuws dat ik zojuist hoorde, dat jullie al heel snel even naar NL komen. Hoop jullie dan vaak te zien. Groetjes en tot mails/hoors.
carolijn