Nederland en Shanghai (en Casper staat!)
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
30 Mei 2007 | Maleisië, Kuala Lumpur
Allereerst was er natuurlijk het Koninginnebal op 28 april. We waren met onze Koninginnebalcommissie (Eveline, Hanneke, Sacha, Fabienne, Anke, Arienne, Wendy en ik) al vanaf oktober bezig met het voorbereiden, maar het was dan ook een groot succes. De locatie was Carcosa Sri Negara (http://www.ghmhotels.com/hotels/hotel_home.asp?hotelid=10§ion=home), een oud Brits koloniaal gebouw op een prachtige groene plek midden in KL. Er waren 160 gasten, waaronder ook Erwin en Eelco, die speciaal voor het bal even een weekendje waren overgekomen uit Nederland! We hebben heerlijk gegeten, we hadden een leuke act tussendoor en we hebben gedanst tot in de vroege uurtjes. Kortom, het was helemaal top!
De dag na het bal vlogen Hugo, Lotje, Casper en ik naar Nederland. We hebben het weer erg leuk gehad en heel veel mensen gezien en dingen gedaan. Eerst een paar dagen uitgerust in Maarheeze, heerlijk in de tuin gezeten en de kindjes laten spelen. Daarna naar Gorcum, en vandaaruit wat tripjes naar vrienden gemaakt en ook een vriendendag gehouden. Natuurlijk ook Casper voorgesteld aan zijn tantes Eef en Lies, die hem alleen nog maar van foto’s kenden. Later nog een lang weekend in Maarheeze geweest, dit keer met Linda en Bart en Laura en Bas. Leuk om Lotje met haar grote nicht en neef te zien spelen! De familie de Meester (van mijn moeders kant) kwam daar ook gezellig heen op zondag, leuk! Tot slot nog een paar dagen in Gorcum gezeten, met nog een tweede vriendendag, en nog op de valreep een heel leuk familiediner met de Cerutti neven, nichten, oom en tantes in Bentveld.
Het is zo fijn om zo veel lieve mensen te zien als we in Nederland zijn! We hebben echt een hele leuke tijd gehad en goed bij kunnen kletsen met iedereen.
Op zondag 20 mei kwamen we weer aan in Kuala Lumpur. Toch ook wel weer heerlijk om thuis te zijn na bijna drie weken logeren. Net als de vorige keren hadden we op de heenweg geen jetlag, maar terug in KL wel. Althans, met ons ging het wel goed, maar Lotje en Casper hebben de eerste 3-4 nachten nog wel flink gefeest op de meest ongelukkig tijdstippen, dus daardoor kregen wij die jetlag vanzelf ook.
Ik ben precies 4 dagen thuis geweest, en vrijdagochtend vroeg vertrok ik met 5 vriendinnen (Anke, Eveline, Sacha, Fabienne, Liesbeth) naar Shanghai, waar nog een andere vriendin zich bij ons aansloot vanuit Jakarta (Ariane).
Wat een waanzinnige stad is Shanghai! Er zijn zeker 20 miljoen inwoners, en de stad is heel erg groot. We hebben ontzettend veel gezien, dingen gekocht en veel gegeten en gedronken (en weinig geslapen...) Heerlijk om zo weer eens met wat vriendinnen op stap te zijn zonder de kinderen (en de mannen, die thuis op de kinderen pasten :-)). Maar het is nu ook wel weer erg lekker om thuis te zijn, Hugo en Lotje en Casper te kunnen knuffelen!
Tot slot nog wat nieuws over de kindjes: Casper is afgelopen weekend voor het eerst gaan staan! Hugo stuurde me direct een sms, toen baalde ik wel een beetje dat ik er niet bij was natuurlijk! Het was geen eenmalige actie, hij trekt zich nu overal aan op en vindt het super om te staan. Wij moeten nu wel opeens nog veel meer opletten, want echt stabiel is hij nog niet, en na een tijdje staan valt hij dan ook opeens om en dan moeten we hem wel opvangen. Ongelooflijk, hij is net afgelopen vrijdag 6 maanden oud geworden.
Lotje heeft inmiddels het liedjes zingen helemaal ontdekt. Ze zong al wat voor en in Nederland, maar nu hoor je haar de hele dag zingen, over de Teletubbies, of liedjes als Poesje Mauw, Hondje Blaf, Hoofd Schouders Knie en Teen, Twinkle Twinkle, etc. Heerlijk om naar te luisteren, je wordt er erg vrolijk van!
30 Mei 2007 - 07:36
Wendy:
Wat een leuke foto's van Lotje en Casper en wat ziet Shanghai er gezellig uit! Lekkere genietweken gehad dus!Had je nog tijd om het boek te lezen? :)
groetjes Wendy -
30 Mei 2007 - 10:22
Tien :
Jee, Lotje gaat op de zus van Hugo lijken.
leuk dat je genoten hebt van je vriendinnenweekend in Shanghai! liefs -
30 Mei 2007 - 20:10
Eva:
'cause she looks wild?? ;-)