Kwakkelen
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex
28 Februari 2007 | Maleisië, Kuala Lumpur
Casper is zich opeens met 11 weken oud gaan omdraaien, hij blijkt dus minstens zo snel als zijn zusje te zijn! Nu ligt hij graag bij zijn zusje in de buurt op de speelmat ‘opdrukoefeningen’ te doen :-).
Lotje werd een paar weken terug verkouden, en zoals het hoort stak ze ook haar kleine broertje aan. Bij Lotje ging het snel over, maar Casper bleef snotteren en hoesten.
Aangezien Casper’s droge hoest al ruim twee weken duurde, en het met hoestdrank en een simpel medicijn niet beter ging, kreeg hij van de dokter vorige week een antibioticakuur mee. Wat baalde ik daarvan zeg, van die troep in zo’n klein lijfje, maar als niks anders helpt dan zit er weinig anders op. Gelukkig ging het wel snel beter met zijn verkoudheid, al ging de hoest niet helemaal weg.
Afgelopen zondag werd Casper echt ziekjes. Hij had een beetje koorts (38,5) en huilde van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Wat is dat toch moeilijk om te zien bij zo’n klein baby’tje! Ook maandag had hij nog koorts en huilde hij aan een stuk.
Net toen ik bedacht had dat ik dan dinsdag maar weer met hem naar de dokter zou gaan, was hij gisteren opeens weer helemaal koortsvrij en lekker vrolijk.
Gelukkig maar dus, wij blij. Maar.....
Toen bleek Lotje opeens koorts te hebben. Gisterochtend viel het nog mee (ook 38,5) maar na haar middagslaapje had ze opeens 39,7 en werd ze erg huilerig en slap. Even getwijfeld, wil niet telkens direct naar de dokter rennen, maar er heerst hier momenteel van alles en mijn moederinstinct zei me dat ik toch moest gaan ;-).
Dat bleek een goede beslissing, want Lotje bleek een lichte oorontsteking te hebben en een griepje. Weer medicijnen meegekregen dus, dit keer voor Lotje. Arm meisje, wat was ze zielig gisteren en vannacht. Maar vandaag lijkt ze alweer wat beter te worden, de koorts blijft onder de 39 zitten.
We kwakkelen dus een beetje hier met de kindjes, maar ook dat hoort er helaas af en toe bij!
Hopelijk zijn ze allebei aanstaande zaterdag weer beter, want dan gaan we met Lotje en Casper carnavallen! Het is voor het eerst dat de Nederlandse Vereniging carnaval voor de kindjes organiseert, en we denken dat Lotje het wel erg leuk zal vinden, ze houdt wel van muziek en dansen en dankzij Oma Tineke en Opa Felix hebben we een mooi Volendammer kostuum wat we haar aan kunnen trekken! Hierover dus zeer zeker meer, met mooie foto’s.
28 Februari 2007 - 09:43
Liesbeth:
Ahh wat zijn het toch een schatjes, die kindjes van jullie, leuke foto's!! Wel zielig dat ze ziek waren,hier in Nederland heerst het ook. Heel veel plezier met de carnaval zaterdag, klinkt leuk!
Liefs Liesbeth -
28 Februari 2007 - 11:29
Rutger:
Rosalie, you schrijftalent, zelfs van kwakkelende kinderen weet jij iets leuks (en leerzaams) te bakken. Erg leuke foto's. Doe Hugo de groeten!
Rutger