Sinterklaas - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu Sinterklaas - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex Cerutti - WaarBenJij.nu

Sinterklaas

Door: Rosalie

Blijf op de hoogte en volg Rosalie, Hugo, Lotje, Casper en Alex

07 December 2005 | Maleisië, Kuala Lumpur

Afgelopen weekend was Sinterklaas in Kuala Lumpur! Zelfs zijn schimmel had hij meegenomen, dus het was helemaal echt.
We hadden ons erg verheugd op deze eerste Sinterklaas-met-kind. Natuurlijk is Lotje nog veel te klein om er iets van te snappen, maar dat kon bij ons de pret niet drukken!

Om 10 uur ’s ochtends kwamen we aan bij de Bukit Kiara Club, waar het al helemaal afgeladen vol was met Nederlandse kindertjes en hun ouders. Er waren meer dan 100 kinderen dus het was een redelijke chaos. Tussen alle kinderen door huppelden zwarte pieten, waarbij de schmink er letterlijk afdroop van de hitte, maar de kids hadden dat niet door gelukkig :-). En natuurlijk was er allerlei echt Sinterklaas snoepgoed, zoals pepernoten, taai-taai, etc.

Na een tijdje moesten alle kinderen naar buiten om hard te gaan zingen voor Sinterklaas, die de weg een beetje kwijt was en dus op het gezang zou afgaan. De kinderen zongen hun keeltjes schor maar uiteindelijk kwam daar dan toch Sinterklaas op zijn paard aangereden.

Omdat er zoveel kinderen waren had de kidscommissie, die dit evenement georganiseerd had, de kinderen stickers in verschillende kleuren opgeplakt, op basis van leeftijd. De Sint zou dan alle groepjes afgaan.

Helaas werkte het niet helemaal zoals gepland, en verliep het tamelijk chaotisch. Resultaat was dat Lotje de Sint helemaal niet van dichtbij heeft gezien, en dus al helemaal niet bij hem op schoot heeft gezeten, wat we toch gehoopt hadden. Zelf haar cadeautje werd niet ceremonieel overhandigd; er werd geroepen dat de baby’s naar het podium konden komen, maar toen we daar aankwamen was de Sint daar helemaal niet, die was bij een ander groepje. Er zaten wel twee pieten, die alleen de pakjes omhoog hielden en ze daarna in de handen van de ouders drukten. Jammer, echt een beetje een desillusie wat ons betreft.

Voor we het wisten was het allemaal weer voorbij en was de Sint weer vertrokken. Hopelijk gaat het volgend jaar allemaal een beetje anders, zodat we er echt van kunnen genieten.

• 07 December 2005 - 11:39

Erwin:

Wel lachen, Sint met op de achtergrond die palmbomen. Misschien een taak voor je voor volgend jaar: in de Sint kidscommissie ?

• 08 December 2005 - 13:23

Tien&Co:

schattig...

• 08 December 2005 - 17:46

Daan:

Wat leuk dat de sint ook jullie niet vergeten was en leuke foto´s wederom.

Liefs,
    Daan